Felhívás!

A gyenge internet ritkán oka a hiányzásnak

A gyenge internet ritkán oka a hiányzásnak Kovászna megye

Nem okoz fennakadást az internet-szolgáltatásban, hogy egyre több iskolai osztály kényszerül online-oktatásba, ettől függetlenül igazat is mondhatnak a diákok, ha a hálózat működésképtelenségére hivatkoznak az online óráról hiányzás okát magyarázva. Helyi internetszolgáltatókat kérdeztünk.

Mint Gergely László, a főleg Szentgyörgyön, Kovásznán és e városok környékén szolgáltató Alter-net tulajdonosa elmondta, előfordul – de viszonylag ritkán –, hogy egy autó leszakítja a vezetéket, vagy valahol a hálózatban egy köztes szakaszon áramszünet áll be, emiatt „esik ki” az internet. Míg korábban egy félórás kiesés nem okozott nagy gondot, most nagyon operatívan kell a hibát elhárítaniuk, hogy az online tanítás-tanulás gördülékeny legyen. Előfordult, hogy a diákok (szülei) igazolást kértek tőlük ezekről a kimaradásokról az iskolai hiányzás megmagyarázására. Technikailag tehát nem terheli le a hálózatot a diákok huzamos online jelenléte – mondta Gergely László.

A Kézdivásárhelyen és környékén internetet biztosító AP Network vállalkozás vezetője, Mihály Aba megerősítette ezt az állítást, az üvegszálas hálózatban nincs leterhelés okozta probléma, más természetűek pedig mindenkinél előfordulhatnak, mondta lapunknak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 5., 9:19
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Egy kis kiegeszites a cikhez. Az internet mukodese fugg a felhasznalo felszerelesetol is. Felephetnek mas problemak is: regi vagy gyenge teljesitmenyu a router, a router es a laptop kozti tavolsag tul nagy, aminek az eredmenye a tul gyenge wi-fi jel, a sok Celeron N tipusu proceszor gyenge teljesitmenye vagy mas gyengebb teljesitmenyu proceszor, keves RAM memoria, gyenge videokartya ami meg tarsulhat a futo operacios rendszer hibas “testreszabasaval”, a felhasznalo nem megfelelo szaktudasaval, a kulombozo programok frissitesenek idozitese vagy frissitesek elmulasztasa, stb. Ezek a hibak egy nem beavatott szemely szemeben mind az internet gyenge minoseget jelenthetik.

 • User
  Dátum: 2021. október 5., 16:11
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A tavaly ez az oktatási forma nem éppen zökkenőmentesen gurult le. Ígéreteket kaptunk, hogy jővőre jobb lesz. Eltelt a nyár és annak szurkoltunk, hátha nem kell a lehetetlen körülményeken lovagolva, kínlódni. Aki bevezeti ezt az oktatási formát, minden gyermeknek adjon használatba ugyanolyan vevőkészüléket, mert azok sokfélesége is zavarja az optimális lehetőségeket. Végig szem elől tévesztik, hogy díjmentes állami oktatásban részesülő gyermekek kárára hegedülünk.