Felhívás!

Kovászna megye

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott a múlt esztendő utolsó napján Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester azzal a céllal, hogy rávilágítson, min dolgozott az önkormányzat 2019-ben, illetve mit kaptak a város lakói befizetett adójukért.

A számvetésben Antal hónapról hónapra tekintette át a polgármesteri hivatal kezdeményezésére, finanszírozásában, illetve munkája által elért változásokat, eseményeket, amelyek az infrastrukturális fejlesztésben, közbiztonság növelésére, oktatásban, szociális téren, sportéletben, a közösségépítésben tetten érhetők.

Ami a városképet illeti, ebben az évben befejeződött a László Ferenc, Sas, Váradi József utcák, a Kós Károly utca 2. szakaszának felújítása. A tömbháznegyedekben a Gr. Bălan úton, az Olt utcán, a Lázár Mihály utcai blokkok mögött, a Benedek Elek, valamint a Gyöngyvirág utcákban, a Császár Bálint és Ág utca között, az Otthon sétányon dolgoztak járdákon, parkolókon, illetve a Művész Mozi mellett és a Bodok szálló előtt is több autónak van már hely.

Hét nagy uniós pályázatot nyert a város 153 millió lej értékben, többek között a mobilitás fejlesztésére és az állomási tó sorsának rendezésére. A megyeközpont terelőútjának kivitelezési terve is elkészült, az előbbiekkel együtt erre a munkálatra is meghirdetik ez évben a közbeszerzési pályázatot. Nagy kapacitású szivattyút is beszerzett a város, díjazta legszebb zöldövezetei fenntartóit, illetve maga is pályázott és nyert a Virágos Magyarország verseny határon túli települések kategóriájában. A megyeszékhelyen 23 új köztéri kamerát is felszereltek.

A Mikes Kelemen-líceum felújításába is sokat fektetett a város, a művészeti líceum is megkapta a volt szociális étkezde épületét, főépülete falára vidám graffiti került fel az ősszel.

Egyik legnagyobb sikere az önkormányzatnak ugyanakkor a sportbarátoké is, januárban telekkönyveztették a stadiont a város közvagyonába. Szép sikereket inkasszáltak az önkormányzat által is támogatott sportcsapatok, a Sepsi–SIC kosárlabdacsapat és az 1-es liga 6. helyén végző Sepsi OSK focicsapat, bővítették a Sepsi–SIC városi sportklubot a pályakerékpár-, birkózás- és kézilabda-szakosztályokkal, működik a gyermekek sportba való bevezetését támogató program, elkészült a benedekmezői fedett lovarda, pályafűtést szereltek a stadionba. Tavaly rekordszámú síző (9500 síző) vette igénybe a sugási pályákat, háromszor annyian, mint előző évben. A sportnapok, illetve a 16. székelyföldi kerékpáros körverseny szervezésében is partner volt a hivatal.

Az ifjúság kiemelt szerephez jutott a Diákok évében, számukra hirdették meg a Com’ON és Innovatory programokat, a diák önkénteseknek tábort szerveztek.

– Fontosnak tartom, hogy egyensúly legyen az infrastrukturális beruházások és a közösségépítés között, hogy pozitívan gondolkodó közösség éljen a városban. Ha sokan szeretik a várost, az meglátszik rajta – mondta Antal Árpád. Számos rendezvény szolgált élménnyel a helybelieken kívül a sok más háromszékinek is, a teljesség igénye nélkül a városnapokat, a Székely Vágtát, az Ütős nyár koncertjeit, az őszi vásárt, a pulzArt kortárs művészeti fesztivált, a Sportnapokat, az Ezüst Akadémiát, a karácsonyi vásárt és a szilveszteri utcabált említhetjük meg.

A látható eredmények mögött azonban rengeteg láthatatlan háttérmunkája is van az önkormányzat munkatársainak, főleg a nagy pályázatok elkészítésében – emelte ki a polgármester. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások