Felhívás!

49 pedagógus és 35 diák fertőződött meg koronavírussal a második félév kezdete óta

49 pedagógus és 35 diák fertőződött meg koronavírussal a második félév kezdete óta Kovászna megye

A második félév kezdete óta összesen 84 pedagógus és diák fertőződött meg koronavírussal Kovászna megyében – derül ki a megyei tanfelügyelőség által kedden közzétett adatokból. Jelenleg 39 aktív megbetegedést regisztrálnak.


A második félév február 8-i kezdete óta 49 pedagógusnál mutatták ki a Covid19-fertőzést, közülük 30 jelenleg is beteg.

A diákok körében 35 megbetegedés történt, közülük jelenleg kilenc az aktív fertőzött.

Az elmúlt hét végétől piros forgatókönyvre, vagyis online oktatásra tért át a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum két osztálya, illetve a szintén megyeszékhelyi Hófehérke napköziotthon két csoportja, miután három tanügyi alkalmazottnak és egy diáknak pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Az érintett osztályok/csoportok két hét után térhetnek vissza a hagyományos, szemtől-szembeni oktatáshoz.

A héten a megye 18 településének 73 oktatási intézménye működik sárga forgatókönyv szerint. A városok közül Sepsiszentgyörgy és Kovászna van ebben a helyzetben, ehhez hozzáadódik még 16 község és falu. A kommandói iskolában és óvodában továbbra is piros forgatókönyvet kell alkalmazni, mivel a településen a fertőzöttségi ráta meghaladja a három ezreléket. A fennmaradó 228 intézményben zavartalanul folyhat az oktatás, vagyis zöld forgatókönyv van érvényben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. március 16., 22:55
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Ha valaki tünetmentes HIV fertőzött az beteg vagy sem? Akinek magas a cukorszintje, de egyelőre nincs tünete az beteg vagy sem? Aki rákos, csak még nincs semmi tünete így nem is tud róla, maximum egy rutin vagy szűrővizsgálat mutatja ki az beteg vagy sem? Ha ezek közül bármelyikre igen a válasz, akkor a pozitív teszt betegséget jelent, maximum tünetmentes vagy tünet előtti betegséget.

   • User
    Dátum: 2021. március 17., 20:28
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Jó reggelt, úgy látom a múlt évet végigaludta. Persze, hogy a fertőzés is kiváltja az immunitást, csak…közben lehet nagyon betegek leszünk. Esetleg elpatkolunk. Nagy eséllyel nem, de amolyan orosz rulett.

  • User
   Dátum: 2021. március 17., 11:38
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Mikor fogják már fel, hogy a nem beteg vírushordozók megbetegíthetnek gyengébb immunitással rendelkező embereket, akik esetleg bele is halhatnak a betegségbe ? Öregek, krónikus betegek, akik még éveket élhetnének, ha nem fertőződnének .

 • User
  Dátum: 2021. március 17., 13:12
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Kedves kritizálók,felfogja mindenki ,hogy bárki bárkit fertözhet,a megoldást kell kitalálni nem okoskodni,esetleg mindent bezárni és 2 hétig karanténba vonulni az egész társadalomnak….

  • User
   Dátum: 2021. március 17., 20:51
   ÉRTÉKELÉS: -1

   A lezárás és a két hét otthonules is megoldás, sor hatásos is, ha az emberek komolyan veszik. Csak drága és ahol nincs kemény politikai hatalom, mint Kínában nehéz hosszú távon ilyen megoldást alkalmazni.