Felhívás!

400 százalék felett

400 százalék felett Kovászna megye

A leromlott állagú ingatlanok korszerűsítését többletadóval próbálja ösztönözni Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A tanács legutóbbi ülésén újabb olyan épületeket nevesítettek, melyeknek tulajdonosai jövőre többszörös adót fizethetnek.

Az adótörvénykönyv lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak, hogy akár 500 százalékos helyi adóval is sújtsák azon tulajdonosokat, akik elmulasztják rossz állapotban lévő ingatlanjaik felújítását. A most jóváhagyott határozatok értelmében 400 százalékos felüladózást határoztak meg a városközponti postahivatal székhelyeként működő műemlék épület, a volt Hungária szálló, valamint egy Nicolae Bălcescu utcai, az Electrica tulajdonában lévő gondozatlan ingatlan esetében.

A tulajdonosoknak 2018-ban kell a most kirótt többszörös adót kifizetniük, és ha időközben nem kezdik el a felújítási folyamatot az építkezési engedély kiváltásával, akkor az adott épületekre az elkövetkező években is többletadót ró ki az önkormányzat. Mint ismeretes, a város vezetősége ősszel újabb egyeztetést folytatott a Román Posta képviselőivel, hogy Sepsiszentgyörgy át tudja venni a volt Hungária szállót, cserébe felajánlva a város tulajdonában lévő volt Romtelecom-épület egy részét. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.