Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visszaesőként vezetett ittasan egy idős férfi

Visszaesőként vezetett ittasan egy idős férfi Kovászna megye

Fittyet hányt a rendőri intézkedésekre egy erdővidéki férfi, de most a rendőrségi fogdában józanodhat. De nemcsak ő volt az, aki aznap kockáztatott és rajtavesztett.

Szeptember 28-án, csütörtökön a baróti rendőrség Magyarhermányban ellenőrzés céljából állított meg egy Kisbacon irányába tartó autót. Mivel a 70 éves sofőr erős alkoholszagot árasztott, megszondáztatták, a műszer pedig 0,71 mg/l légalkoholszintet mutatott ki. A férfit kórházba kísérték vérvételre. A további ellenőrzések nyomán kiderült, hogy e hónapban az illetőt már egyszer feltartóztatták a forgalomban, akkor is ittasnak bizonyult, ráadásul a vérvételt is megtagadta, így e héten már jogosítvány nélkül vezette a járművet. Ezúttal 24 órára a rendőrség fogdájába került és eljárás indult ellene jogosítvány nélküli és ittas vezetés miatt.

Csütörtökön kora este a Hídvéghez tartozó Nyáraspatakon egy 28 éves nő ütött el 4 éves kislányt, aki az út szélén gyalogolt. Az áldozatot kórházba szállították. A sofőrt letesztelték, de nem fogyasztott alkoholt. Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult ellene eljárás.

Még aznap Kökösben is történt egy baleset. Egy 54 éves férfi elütött egy 67 éves kerékpárost, aki az nem az úttest szélén, hanem a záróvonalhoz közel kerekezett. Mint utóbb kiderült, mindketten alkoholt fogyasztottak. A sofőr lehelletében 0,18 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a szonda, az áldozatéban pedig 0,91 mg/l-t. A két férfit kórházba kísérték vérvétel céljából, az autóvezető ellen szintén gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük