Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jaj, de élvezték ők a strandot!

Jaj, de élvezték ők a strandot! Kovászna megye

Bőséges hideg esőzésekkel zárjuk augusztust, azt hihetnénk, itt a strandidény vége Sepsiszentgyörgyön. Mivel azonban az előrejelzések szerint még lesz kánikula, iskolakezdésig nyitva lesz a strand, amelyik igencsak jó idényt tudhat maga mögött.

A normál ügymenetet akadályozó átmeneti bosszúságok ellenére – mint az áramkimaradások miatti számítógépes rendszerleállások, a munkálatokkor véletlenül elszakított kábelek – összességében véve jó idényt zárt az idén a strand, az eddigi bevétel meghaladja az egymillió lejt – tudtuk meg Bodor Lórándtól, a létesítményt fenntartó Rekreatív Rt. igazgatójától. Ha azonban van még esély egy jó kánikulai hétvégére, azt nem érdemes kihagyni, hiszen az 4-5000 belépőt jelent.

Balesetek és egy kivétellel incidensek nélkül telt eddig a strandszezon (Fotó: Antal Árpád/Facebook)

Min az igazgató elmondta, a vendégek 40 %-a nem szentgyörgyi (vagy legalábbis nem tudja felmutatni a szentgyörgyi lakcímet igazolóknak járó Sepsi Cardot) ami azt jelenti, hogy a teljes árú jegyet fizeti ki, ez egy egész napra 56 lej a felnőtteknek. 60 %-uk azonban helyi lakos, aki kiváltotta a Rekreatív létesítményeibe (strand, sípálya, uszoda, spa) 50 %-os kedvezményt nyújtó Sepsi Cardot. A strandon azonban másfajta kedvezményes belépésre is lehetőség van, a nagycsaládosoknak járó (legalább öttagú család tagjaként), az önkormányzat által kiállított kártyát felmutatóknak csupán 14 lejbe kerül a napijegy. Eddig 370 napijegyet adtak ki ilyen kártyatulajdonosoknak.

(Fotó: Antal Árpád/Facebook)

A június 20-i strandnyitástól máig 36 ezer jegyet értékesítettek, az utolsó három hét folyamán tapasztalt hőségben különösen felértékelődött a strand, ahol egy öthektáros területen gyermek-, tanuló- és olimpiai úszómedence, továbbá egy ötméteres csúszdát fogadó és egy sodrófolyósóval, nyaki masszírozóval ellátott élménymedence várja a látogatókat.

(Fotó: Antal Árpád/Facebook)

Mivel esetenként akár 2000 ember is lehet a strand területén, incidensekre is megvan az esély, szerencsére azonban ilyenre az idei szezonban egyszer volt példa: amikor két roma társaság egymásnak esett, a rendőrséget is ki kellett hívni.

Hirdetés
Hirdetés

Címlapfotó: Antal Árpád/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük