Hirmondo

Vízvezetési munkálatok

Vízvezetési munkálatok

Kézdivásárhely több pontján zajlik a víz- és csatornahálózat felújítása és bővítése. A Tudor Vladimirescu utcában – ha minden jól megy – a hónap végéig befejezik a korszerűsítést, amennyiben az időjárás kitart, az Ady Endre utcában is pontot tesznek a munkálat végére.

Hirdetés
Hirdetés

A céhes város egyik legégetőbb gondját az ivóvízhálózat képezi, ezért az önkormányzat azon van, hogy ezt a kérdést is rendezze. Kritikus pontnak számított az ún. villanytelep mögötti zóna, azaz a Tudor Vladimirescu utca, ahol több ízben volt csőtörés, így az illetékesek ennek a gócpontnak a felszámolását is megkezdték. Dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester szerint, ha minden jól megy, akkor ebben a zónában a hónap végéig végeznek a munkálattal.

Az Ady Endre utcában a víz- és csatornahálózat bővítése, illetve az esővizet elvezető rendszer kialakítása zajlik, ez utóbbi nem létezett a város egyik leghosszabb útján. Az alpolgármestertől megtudtuk: a munkálat kivitelezésével megbízott Hidrotrans cég alvállalkozójának az emberei ezen a héten szabadságon vannak, de utána egészen a Kert utcáig fektetik le a vezetéket. Ezt követően a Kanta következne, ahol hasonló munkálat van beütemezve, idén várhatóan ott is megkezdik az új rendszerek kialakítását. Erre a Kanta utca szentléleki végétől kerülne sor – tájékoztatott Szilveszter Szabolcs.

Hozzászólások