Hirmondo

Tizennyolc bérlő az ipari parkban

Tizennyolc bérlő az ipari parkban

2020-ban is folyamatosan folytak a megbeszélések a potenciális bérlőkkel, azonban csak két új szerződést tudtak kötni – tudtuk meg Szöllősi Tamástól, az ipari parkokat üzemeltető kft. igazgatójától. A koronavírus miatt a vállalkozók féltek a befektetéstől, azonban előnyökkel is járt a helyzet, hiszen az expók átköltöztek az online térbe, így könnyebben tudtak részt venni a befektetők ezeken.

– Jelenleg a két ipari parkban 18 aláírt szerződésünk van, ezek nagy része az egyes számú „IFET” parkban lévő csarnokokra illetve területekre szól, közel négyhektárnyi terület talált gazdára – tudtuk meg az igazgatótól.

Ha a cégek típusait nézzük, széles skálán mozognak, hiszen autóipartól, élelmiszeripar, fém és papírmegmunkálásig mindig megtalálható. Erre a célra létrehoztak egy interaktív térképet (map.investintargusecuiesc.ro), ahol lehet követni, hogy mely cégek és mivel foglalkoznak az ipari parkokban.

– Az ipari parkban a szerződések szerint minimum 160 új munkahelynek kell létrejönnie, ezekből közel 80 már be van töltve. De emellett vannak olyan vállalkozások, amelyeknél a már meglévő alkalmazottjaik dolgoznak tovább, így több mint száz ember dolgozik, és hamarosan ezek a számok nőni fognak – véli Szöllősi Tamás.

Az igazgatótól azt is megtudtuk, a legnagyobb gondot a pályázati rendszerek okozzák. Több szerződés azért nem kötődik meg, mert a vállalkozó nem nyerte meg a pályázatot, és így nem mer belevágni.

– Nekünk egyetlen bevételi forrásunk jelenleg a bérekből származik, és annak is csak a felét tarthatjuk meg a törvény szerint, a többi az önkormányzatot illeti.

Hozzászólások