Hirmondo

Tervek minden mennyiségben

Tervek minden mennyiségben

Fábián Sándor megbízott polgármester bizakodóan várja a helyi választásokat, hiszen úgy véli, munkájával hozzájárult a község gyarapításához, és amint az alábbiakban kiderül, még bőven vannak tervek tarsolyában.

Hirdetés
Hirdetés

„A Csernáton és Torja közötti útszakaszon jól haladnak a munkával, jelenleg öntik az öt centiméter vastagságú aszfaltréteget, amelyre négycentis koptatóréteg kerül. A Kandia-híd felújítása a végéhez közeledik, már csak az utolsó simítások vannak hátra, azonban az a termésbetakarítás miatt néhány napig tolódik, hiszen úgy döntöttünk, erre az időszakra megnyitjuk a hidat a mezőgazdasági gépek számára. Ugyanakkor megkötöttük a szerződést az 1-es számú óvoda felújítására, sőt, már a munkához is hozzáláttak, és reményeink szerint jövő ősztől megújult épületbe járhatnak a kicsik. A hamarosan kezdődő tanévet a Farkas–Konnáth-kúriában kezdik az óvodások” – sorolta az elöljáró.

A Kandia-híd felújítása az utolsó szakaszba érkezett

A lassan két éve folyamatban levő telekkönyvezés kapcsán elmondta, az illetékesek bíznak benne, hogy szeptember végéig az adatfeldolgozás és a térképek véglegesítése megtörténik. „Az ikafalvi és albisi belsőségekkel végeztek, jelenleg az alsó- és felsőcsernátoni belterületek telekkönyves beazonosításán dolgoznak”, fejtette ki Fábián Sándor. Ezen munkafázis végeztével majd mindenki láthatja, mekkora kül-, illetve belterület birtokosa, és amennyiben bárki úgy véli, valami nincs rendjén, hatvan nap áll rendelkezésére, hogy benyújtsa panaszát, amelyet a kataszteri hivatal felülbírál, és jogos panasz esetén elvégzik a szükséges javításokat, tette hozzá.

Az albisi ravatalozóház ügyét is előremozdítanák, hangsúlyozta. „A faluközösség nem volt elégedett a tervezett formával, ezért módosításokra volt szükség. Ám a dokumentációt a munkát végző cég rendelkezésére bocsátottuk, hogy nézzék át, és bízom benne, hogy mielőbb munkához látnak.” Örömmel újságolta, hamarosan lesz közvilágítás az Alsó- és Felsőcsernáton közötti út mentén. „Az oszlopok már állnak, hamarosan az égőket is felszerelik.”

A szeptember végén esedékes helyi választások kapcsán a polgármester így nyilatkozott: „Az RMDSZ teljes tanácsocsjelölt-listával indul. Polgármesterjelöltként ellenfelem is lesz a függetlenként induló Rákosi Árpád személyében, ám bízom benne, hogy az emberek értékelik eddigi munkámat, és bizalmat szavaznak nekem a folytatásra”.

Hamarosan kigyúlnak a fények az Alsó- és Felsőcsernáton közötti út mentén

Ami pedig a folytatást illeti, a fejlesztések–kultúra–sport-hármas jelenti számára a prioritásokat. „Pontra tennénk a község vízhálózatát minőségi és mennyiségi szempontból egyaránt, emellett eltökélt szándékom a kultúrotthon felújítása, a sportbázis és a községi utak korszerűsítése, az alsócsernátoni Kis út csatornázása és aszfaltozása, továbbá biztató jelek érkeztek a Dálnokkal közös csatornahálózat-bővítés kapcsán. Az orvosi rendelőket korszerű felszerelésekkel látnánk el, ezért a megyei tanácsnál ultrahangvizsgáló-készülék beszerzésére (ekográf) pályázunk, folytatnánk az oktatási intézmények korszerűsítését, beleértve a felsőcsernátoni Bod Péter-iskolát is. Továbbá Maksával és Dálnokkal közösen pályáznánk a gázhálózat kiépítésére a községben”, összegzett.

Hozzászólások