Hirmondo

Szívből jövő KÖNYVajándék

Szívből jövő KÖNYVajándék

Péntek délelőtt a Vigadó Művelődési Ház galériájában adták át azokat az ajándékkönyveket, amelyek a Szívből jövő KÖNYVajándék elnevezésű akció során gyűltek össze a Tegyünk Kézdiszékért civil szervezet jóvoltából. Az ünnepségen jelen voltak a budapesti XI. kerület (Újbuda), valamint a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány képviselői is, akik szintén támogatták a kezdeményezést.

Hirdetés
Hirdetés

Idén a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár saját kezdeményezéssel csatlakozott a Könyvajándékozás Nemzetközi Napjához. A program során gyermekkönyvek gyűjtését és átadását szervezte meg háromszéki, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek, illetve csoportjaik számára, együttműködve a megyében szociális tevékenységet folytató szervezetekkel. A Tegyünk Kézdiszékért civil szervezet is csatlakozott az akcióhoz, és szebbnél szebb magyar nyelvű mesekönyveket és ifjúsági olvasmányt gyűjtöttek össze háromszéki gyerekek számára.

A szervezet tagjaitól megtudtuk, a Bod Péter Megyei Könyvtár kezdeményezéséhez csatlakozva a tenni akarás vezérelte őket, de nem számítottak ennyire lelkes hozzáállásra és különösen ilyen eredményre, több száz könyvre. Az átadási ünnepség fél 12-kor kezdődött, Csüdör Katalin, a szervezet oszlopos tagjának gondolatai vezették fel, majd ezt követően a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója, Szonda Szabolcs szólt a jelenlévőkhöz.

– Köszönöm mindazoknak, akik hozzájárultak itt, Kézdiszéken és Magyarországon is ennek az akciónak a sikeréhez. Őszintén, mi még a megyei könyvtárnál nem tudunk felmutatni ehhez hasonló projektet, ez az első ilyen kezdeményezés, és meghatottan örülünk, hogy sikerült így kivitelezni, elérte a célját – mondta.

Majd hozzátette: nagy felelősség, hogy a gyerekeknek olyan könyvekkel tudjanak szolgálni, amelyek jó olvasási élményt biztosítanak, illetve az elolvasásuk után arra ösztönzi őket, hogy újabbnál újabb köteteket vegyenek kézbe.

Az ünnepséget Józsa Irén nyugdíjas magyartanárnő szavai tették hangulatosabbá.

– Én csak annyit szeretnék elmondani, amit mindannyian tudunk, hiszen mindannyian azért vagyunk itt, hogy a könyvet és az olvasást ünnepeljük. Örvendjünk annak, hogy léteznek könyvek, hogy még nem dobtuk ki őket az életünkből, és esküszünk, hogy soha nem dobjuk ki azokat – fogalmazott, majd hozzáfűzte, hogy könyv nélkül lehet élni, de nem érdemes.

Az akció során Kézdiszéken harminc oktatási intézménynek, civil szervezetnek, kórháznak tudtak adományozni a szép és tartalmas kötetekből.

Hozzászólások