Felhívás!

RÖVIDEN

Nincs pénz a hídra

900 ezer lejbe kerülne a baróti ún. Kollektív-híd teljes felújítása, amely jelenleg veszélyessége miatt le van zárva az autós forgalom számára. A városvezetés egyelőre nem tekinti prioritásnak a munkálatot, amire egyébként pénz sem áll rendelkezésre, a meglévő alapokat pedig fontosabb dolgokra kell fordítaniuk, például az utcák rendbetételére.

A hidat a tavalyi árvíz is rongálta, a középső hídlábon rengeteg, a patak által hozott törmelék akadt fenn, ezért a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség annak eltávolítását javasolta. Egy esetleges ideiglenes feljavítás – amely egyelőre szóba jöhet – hatvanezer lejbe kerülne.

Körvonalazódó befektetések

Felcsillanóban a remény, hogy megvalósulhat a felsőrákosiak régi álma, a vezetékesvíz-hálózat kiépítése a faluban. Barót polgármestere azt mondta, hamarosan pályázatot nyújtanának be a Regionális Fejlesztési Alaphoz ennek érdekében. Értesülések szerint ugyanis az alap támogatja a hasonló terveket azokban a falvakban, ahol iskola működik, azért, hogy a tanintézmények is legyenek megfelelő minőségű ivóvízzel ellátva.

Hasonlóképpen prioritásként kezeli a városvezetés a bibarcfalvi szennyvízvezeték-hálózat kiépítését. Nemrég egy, a településen befektetni kívánó vállalkozó ugyanis úgy ítélte meg, hátrány számára, hogy a faluban nincs csatornázás.

Felsőrákoson ugyanakkor továbbra is gondot jelent a helybélieknek, hogy a faluba vezető út nincs leaszfaltozva. Ezzel kapcsolatban Lázár-Kiss Barna azt mondta, ha a tanácstagok úgy látják, hogy ezt a befektetést el kell végezni, áll elébe, ám egyelőre nem tudja, honnan lehetne az erre a célra szükséges 1 millió lejt elővenni, illetve elvenni, hiszen Baróton is nagyon sok probléma megoldásra vár, amelyekhez mind pénz szükségeltetik. A megyei tanácsra sem lehet ruházni a 38-as jelzésű községi utat, a megye csak olyan községi utakat venne át és végezne rajtuk feljavítást, amelyek korábban már aszfaltozva voltak.

Hozzászólások