Felhívás!

Röviden

Modernizálás és közművesítés

A novembervégi tanácsülésen Benedek-Huszár János polgármester kérésére a tanácsosok módosították a város egy nagy beruházásának tématervét és konceptuális jegyzékét, mely beruházással a Helyi Fejlesztések Országos Programjában pályáznak a város azon utcáinak modernizálására, ahol van közművesítés. Ugyanakkor az elöljáró ismertette, hogy csak a Saligny-program támogatásával remélik, Baróton véglegesen pontot tesznek a közművesítésre. A szándék szerint a vezetékeket lefektetnék a település minden egyes, eddig közművesítetlen kicsi utcájába is, azért, hogy később azokat is aszfaltozni lehessen. 

Adventi alkalmak

November 28-án a baróti baptista gyülekezet tagjai, december 5-én pedig a felsőrákosi unitárius egyházközség tartott ünnepi műsort, és gyúlt fel egy-egy gyertya a város adventi koszorúján, melyet a baróti Barabás kertészet készített, és melyet idén is a városközpontban, a Diákdombon állítottak fel. A következő, harmadik gyertyát a római katolikus közösség gyújtja meg, végül pedig december 19-én a reformátusok ünnepi műsora kíséretében gyúl meg a negyedik gyertya is a koszorún. 

Az idősekre is gondoltak

A Diakónia Keresztyén Alapítvány idősgondozó ágazata adventi találkozót tartott Baróton a nyugdíjasklub tagjaival: szépen feldíszített terem, fahéjillat fogadta az érkező időseket, akik már rég nem találkoztak. A hangulatot adventiige-üzenet, versolvasás, gyermekkori karácsonyvárások felidézése tette meghitté, de volt sok beszélgetés, nevetés, ajándékozás is. „Legyen áldott mindenki adventi készülődése!”– zárul az alapítvány közleménye. 

Legáció

A baróti református egyházközségnél a karácsonyi ünnepek idején Pál Orsolya sepsikőröspataki, IV. éves teológushallgató lesz a légátus – közölte Tordai Árpád lelkész. 

Hozzászólások