Igyekeznek a fiatalok

Igyekeznek a fiatalok

Lassan három éve, hogy működik a Mikes Kelemen Ifjai ifjúsági szervezet. A csapat ez idáig több tevékenységen is részt vett, valamint számos programot szerveztek, és számos tervvel vágtak neki az idei évnek is. Oprea Győző társelnökkel beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

– Mikor alakult meg a szervezet? Milyen céllal jött létre?

– Hivatalos formában 2019 óta működünk, célunk, hogy a fiatal társadalom eggyé kovácsolódjon, illetve a fiatalságnak minél több lehetőséget kialakítsunk az oktatás, valamint munkahelyek szempontjából, és persze nem tagadom, a hagyományaink megőrzése is fontos szempont számunkra.

– Milyen tevékenységeitek voltak az elmúlt időszakban, amelyeket fontos kiemelni?

– Bálok, fociturné, Empty Fesztiválon való részvétel (az operatív csoportban), szemétszedési akciók, adománygyűjtés, túrázás. A községben megrendező eseményeken is részt vettünk, ezekben szerepet vállaltunk, gondolok itt az adventi időszakra, az egyházi estekre, március 15-i megemlékezésre.

– Kik alkotják az egyesület csapatát? És mit jelent csapatnak lenni számotokra?

– Remán József az alelnök, Bede Szabolcs a másik elnök. Számunkra ez a közösség a családot jelenti, barátokat, ahol mindenki egyforma, egyszóval támasz vagyunk egymás számára, talán ez a legmegfelelőbb szó rá.

– Ti hogyan látjátok, mi a legnagyobb kihívás ma egy fiatalnak Kovászna megyében, azon belül Zágonban?

– Jelenleg a megélhetés. A fizetések gyengék, ezért is van az, hogy az ifjúság javarésze kint, külföldön keresi meg a mindennapi kenyérre valót.

– Gyakran elhangzik, hogy nehezen megszólíthatóak a fiatalok, nehezen vesznek részt önkéntes programokon. Ti milyen eszközökkel tudjátok elérni őket?

– Elérési útvonaluk a közösségi média, máshogyan nem is nagyon lehet elérni őket, valamint a szórakozás is egy megszólító eszköz lehet – bulik, ifjúsági klubok.

– Melyek az idei tervek? Milyen programokkal készültök?

– Több programmal is készülünk az idei évre, amelyek között szerepelnek bálok, moziestek, szemét- és adománygyűjtő akciók, néptáncoktatás, foci- és pingpongmérkőzések, fesztiválokon való önkénteskedés, közös kirándulások.

Hozzászólások