Felhívás!

Időkapszulát helyeznek el

Időkapszulát helyeznek el

Kettős ünnepségre készülnek Kézdivásárhelyen a hétvégén: az evangélikus templomban ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartanak a megújult templom tiszteletére, illetve egy új óvoda alapkövét is elhelyezik.

Amint arról beszámoltunk, május végén a kézdivásárhelyi tanács két utcának is nevet adott, az egyik Martin Luther, a reformáció atyjának a nevét vette fel. Ebben az utcában tervez óvodát és bölcsődét építeni az evangélikus egyház.

A Végh Nimród lelkész által küldött meghívó szerint július 25-én, vasárnap 11 órakor a kézdivásárhelyi evangélikus templomban (Dózsa György u. 10.) ökumenikus istentisztelet keretében kérik Isten áldását a bölcsőde-óvoda építési munkálataira, és adnak hálát a felújított templomért. Az istentiszteletet követően az épülő óvoda helyszínén (Luther Márton u. 10.) megtörténik az alapkőletétel és annak megáldása.
„2019-ben Magyarország Kormányának támogatásával sikerült felújítanunk templomunk tetőszerkezetét, idén Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának közbenjárásával a tornyot restauráltuk. A bölcsőde-óvoda építése a magyar kormány, a püspöki hivatal és a kézdivásárhelyi egyházközség közös beruházásaként valósul meg” – írta a meghívóban Végh Nimród.

A lelkész hozzátette: az alapkő alá egy időkapszula kerül, abba pedig a Székely Hírmondó legfrissebb lapszámát is belehelyezik!

Hozzászólások
Őszi versíró pályázat általános iskolásoknak

Őszi versíró pályázat általános iskolásoknak

Az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület (EJKE) versíró pályázatot hirdet a 2021–2022-es tanévben VII–VIII. osztályos erdélyi, partiumi, bánsági diákok számára. A felhívás így szól: „Nézz szét szülővárosodban, szülőfaludban, és fogalmazd meg versben: mit jelent számodra, miért jó ott élni, miért jó visszamenni, miről ismerik meg, akik nem jártak még ott, mit ajánlanál figyelmükbe?”