Felhívás!

Az Őszi Sokadalom kísérőrendezvényeiről

Az Őszi Sokadalom kísérőrendezvényeiről

Újabb kísérőrendezvényekre hívjuk fel a figyelmét, amelyek a 30. kiadásához érkezett kézdivásárhelyi városünnep programját egészítik ki. A Vigadóban kiállításmegnyitó, színház és rajzfilmvetítések várják a kultúrára szomjazókat, a Borudvarban a népzene és néptánc mellett a blues és jazz zene is helyet kap, az Ifjúsági téren pedig izgalmas témákat boncolgatnak a meghívottak.

A Vigadó Művelési Házban már augusztus 28-án, szerdán elindul a programok sora, 18 órától az ADY 100 kiállításmegnyitóra kerül sor a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Vigadó Művelődési Ház közös szervezésében. Pénteken 19 órától a Voces Női Kar és Kolcsár József előadásában mutatják be A Nő című előadást, Cserkész Emese művészeti vezetésével, Kolcsár József rendezésében. Hétvégén rajzfilmvetítéssel várják a gyereket a művelődési házba, szombaton 10 órától a Vuk, 12 órától a Szaffi, vasárnap 10 órától a Ludas Matyi, 12 órától pedig Az erdő kapitánya kerül vetítésre. Szintén vasárnap, 18 órától a Kunok hazája című ismeretterjesztő filmet mutatják be.

A Borudvarban idén is a jó borok elegyednek a néptánccal és a népzenével, de a jazz és a blues is képviseltetve lesz. Augusztus 29-én, csütörtökön 21 órától a Rambling Blues Band ad koncertet, pénteken 18 órától pedig népművészeti divatbemutatót lehet megtekinteni. Szombaton 19:30-tól a Perkő Néptáncegyüttes lép színpadra, vasárnap pedig a Ioana Hartescu Session Band zárja a Borudvar programjainak sorát.

A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet által életre hívott Ifjúsági tér idén is érdekes beszélgetésekkel és előadásokkal várja a Gábor Áron térre kilátogatókat. Augusztus 31-én, szombaton 11 órai kezdettel Péter Beáta, az Előretolt Helyőrség szerkesztőjének, a Székelyhon kulturális újságírójának írásai és a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola diákjainak e szövegekre készült rajzai tekinthetők meg, majd 12 órától az Előretolt Helyőrség című kulturális lap bemutatkozására kerül sor. 13 órától Forró Gyöngyvér kommunikációs szakember tart előadást az illemszabályokról, 14 órától pedig a székelyföldi diákok nemzetközi gazdasági versenyeken elért sikereiről hallhatnak az érdeklődők. 15 órától Szilvássy Carola emlékkönyvéről és emlékezetéről beszél Szebeni Zsuzsa, a Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi fiókintézetének vezetője. 16 órától az erdélyi sportolói karrierről értekezik Csinta Samu sportújságíró, Nagy Attila, a Székely Jégkorong Akadémia igazgatója és Hadnagy Attila, a Sepsi OSK igazgatója. A nap zárásaként dr. Dósa Zoltán pszichológus Korai megomlás című novelláskötetének bemutatójára kerül sor 17 órától.

Vasárnap is folytatódnak az ifjúsági programok, 10 órától dr. Dósa Zoltán az önismeret és a pályaválasztás kapcsolatáról tart előadást, 11 órától pedig a hulladékmentes életmódhoz kaphatunk tippeket dr. Mara Gyöngyvértől, a Sapientia EMTE docensétől. 13 órától zöld játékokat lehet kipróbálni a Zöld Nap Egyesület jóvoltából, 15 órától pedig az Instagram profilunkat tehetjük trendibbé Polacsek Péter kommunikációs szakember segítségével. 16 órától Tófalvi Éva csíkszeredai olimpikon tart előadást a kitartásról, a motivációról és a továbblépésről, végezetül pedig, 17 órától a Diákmunka.ro portált és kezdeményezést mutatja be Colcer Adorján projektgazda.

Augusztus 30-án, pénteken 18 órától 19. századi vásári korképet láthatnak az érdeklődők Gyöngyös Város Barátainak Köre és a Zöld Nap Egyesület tagjainak részvételével, a Nők Egyesületének szervezésében. Augusztus 31-én, szombaton és szeptember 1-jén, vasárnap Transylvania Throwdown: Fittest in Kézdivásárhely címmel erőversenyre kerül sor a Sinkovits stadionban, az Old Mickey’s Barbell Club szervezésében.

Hozzászólások