Hirmondo

530 ezer lejbe kerül

530 ezer lejbe kerül

Nem olcsó mulatság a Molnár Józsiás park játszótér-felújítása: az önkormányzat félmillió lejnél is többet költ arra, hogy a gyerekeknek korszerű játszótere legyen. Reméljük, hogy az új térre ennek tükrében vigyáznak is.

A játszótér felújítását egy erre szakosodott, aradi cég végzi, amely cseh gyártmányú, TÜV-minősítéssel rendelkező játszóeszközöket szerel fel a térre. A kilenc új eszközből a legnagyobb 180 négyzetméternyi területet foglal el.

Hirdetés
Hirdetés

Nem csak a játékeszközök cseréje zajlik: a Bonita Kft. munkatársai 400–400 négyzetméter gyeptéglát raknak le, illetve térköveznek is, dísznövényeket ültetnek, 160 méteren kicserélik a kerítést, az új téren pedig kialakítanak egy 500 négyzetméteres, finom homokkal burkolt területet is.
Az illetékesek úgy ítélik, amint elkészül, akkor az a Wegener parkban található játszótér mellett a legkorszerűbb lesz a városban.

A parkban tervbe van véve még egy új bejárat nyitása, ez a volt kertészet területén át kötné össze a zöldövezetet a Molnár Józsiás utcával. A munka telekkönyves bonyodalmak miatt késik.

Hozzászólások