Hirmondo

RÖVIDEN

Horgászverseny

Július 15-én, szombaton harmadik alkalommal tartják az egykori neves halbiológus, a baróti születésű Kászoni Zoltán emlékére szervezett horgászversenyt. Szervező: a baróti Rika Sporthorgász Egyesület. Az esemény a Barót Napok keretében zajlik, helyszíne – a hagyományokhoz híven –, ezúttal is a pumpaházi holtárok. A versenyszabályzatról, a jelentkezési feltételekről az egyesület Facebook-oldalán lehet tájékozódni, iratkozni ugyanott, vagy Baróton a Cola bárban, illetve Sepsiszentgyörgyön a Lamacarp Tex horgászboltban (Gr. Bălan út) lehet.

Teniszverseny

A Barót Napok alkalmával a város önkormányzata teniszversenyt szervez, amelyre július 11-ig lehet jelentkezni. Elérhetőség: 0741 959 366 (Kolumbán Zsolt).

Tanácsosi támogatás

A baróti tanácsosok támogatásukról biztosították azt a kezdeményezést, amelynek alapján a helyi kórház különböző, nagy összértékű felszerelésekre pályázhatna a minisztériumtól. A laboratóriumhoz és a műtőhöz mintegy 3,4 millió lej értékben szereznének be eszközöket, ám ezek árának 10%-át a polgármesteri hivatalnak kellene állnia. Lázár- Kiss Barna polgármester úgy fogalmazott a tanácsülésen, hogy szeretné tudni előre a tanácsosok hozzáállását az ügyhöz, hiszen, amennyiben jóváhagyják kérelmüket, a pénzt utalniuk kell.

Pénz egyházaknak

A Barót közigazgatási területén bejegyzett egyházi intézmények idén pályázati úton összesen 20 ezer lej támogatást kapnak a polgármesteri hivataltól. Nagyobb összeget, 4500 lejt a baróti római katolikus plébánia nyert, amit a templom villamossági hálózatának cseréjére költenek. 4200 lejt kap a miklósvári plébánia is a templom tetőzetének javítására, a miklósvári reformátusokat 2400 lejjel, a felsőrákosi unitáriusokat pedig 2300 lejjel támogatta a hivatal, mindkét összeget ugyancsak templomjavításra adják. A köpeci református egyházközségnek 1600 lejt, a baróti unitárius egyháznak, a baróti baptista egyháznak, a bibarcfalvi református egyháznak, valamint az erdővidéki református egyházmegyének pedig 1000-1000 lejt ítéltek oda.

Hozzászólások