Felhívás!

Vállalkozik, vagy szeretne?

Vállalkozik, vagy szeretne? Gazdaság

Két hónapos, intenzív felkészítő programot indít háromszéki vállalkozóknak vagy vállalkozni vágyóknak az ASIMCOV – kis- és középvállalkozók egyesülete.

Az Accelerator programhoz olyanok csatlakozhatnak, akik szeretnék valósággá váltani ötleteiket, és ehhez partnert keresnek, mondta el lapunknak Vajda Lajos. Az ASIMCOV ügyvezetője szerint olyan témákat érintenek, mint a vállalkozó idő- és önmenedzsmentje, cashflow és pénzügyi felkészültség, startup jogok, online marketing és social media jelenlét. Megtanulhatják, hogy miként kell a startupot üzletként kezelni, hogyan tehetik nemzetközivé a vállalkozást, milyen finanszírozási forrásokat érhetnek el, de elsajátíthatják a prezentációs technikákat is.

Vajda Lajos szerint a tematikus napok felelősei olyan elismert szakemberek az országból, akik legjobb tudásuk szerint fognak együtt dolgozni 10 szerencsés személlyel, illetve csapattal. Az Accelerator program elején a résztvevők kidolgoznak egy úgynevezett Canvas üzleti tervet, amit a képzés végén, az elsajátított tudás alapján megismételnek. A programot egy gála zárja a Saint George Startup Week by Techstars nevű gazdasági rendezvény keretében, ahol a startupereknek lehetőségük nyílik „pitch” formájában bemutatni üzleti ötletüket befektetők és lehetséges stratégiai partnerek számára.

Vajda Lajos szerint a résztvevők fejlődését négy mentor fogja követni, de a startuperek korlátlanul használhatják a sepsiszentgyörgyi Vállalkozói Inkubátorházban kialakított innoHUB coworking irodát. Vajda Lajos felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy a program ingyenes, az Interreg Duna Transznacionális Program része, amelynek célja, hogy a partnerországok megoldást találjanak az innovatív startupok okos finanszírozásával való összekötésére. Február 27-ig várják a jelentkezőket az InnoHub-ban vagy a www.innohub.center/accelerator honlapon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.