Felhívás!

Startup Pitch Day

Művészek munkáit népszerűsítő platform, helyi turizmust segítő szociális vállalkozás, reklám animáció, távirányítós termékek fából, fiatalok fejlődését segítő vállalkozás, gyógy- és fűszernövények termesztése – ezekkel az üzleti tervekkel versenyeztek vállalkozó szellemű fiatalok a Sepsiszentgyörgyön szervezett Startup Pitch Day versenyen.

A szervező Junior Business Club elnöke, Karácsony Zsolt szerint szeretnék, ha olyan üzleti tervek születnének, amelyek itthon tartanák a fiatalokat, és a bevételt meg a közösséget szolgálják. A verseny fődíja egy 4 napos mentorprogram Budapesten, amely hozzájárul a nyertes üzleti terv fejlesztéséhez, és a termék nemzetközi piacra juttatásához.

A versenybe benevezett 6 csapatnak 10-10 perc állt rendelkezésére, hogy bemutassák üzleti terveiket. A szakmai zsűri döntése szerint a kolozsvári ArtWise csapat nyerte az első díjat. Oláh Ildikó, Lázár Ábel és Molnár István vállalkozása művészeket segítene munkáik értékesítésében. Céljuk, hogy online platformot indítsanak be, amely az alkotók és vásárlók közti kapcsolatteremtést könnyíti meg. A sepsiszentgyörgyi Lazăr Cătălin egy szociális vállalkozást mutatott be, amely a helyi turizmusra hívná fel a figyelmet.

A sepsiszentgyörgyi Simon Réka Ágnes és Ferencz Hunor József által bemutatott Kiwi Motion Graphic reklám animációkat készítene kis- és középvállalkozóknak. A Wooden Intelligent Education Bot csapata a kézdikővári Mihály Szende és a sepsiszentgyörgyi Kristó Kinga fából gyártanának távirányítós termékeket. A sepsiszentgyörgyi Böjte Orsolya Genius Hub nevű vállalkozása fiatalokat támogatna fejlődési előmenetelükben. A zsűri tetszését elnyerte a sepsiszentgyörgyi Furus Levente és felesége vállalkozása, amely saját kertjükben megtermelt gyógy- és fűszernövények feldolgozásával foglalkozik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.