Felhívás!

Öt légitársaság jelentkezett

Hosszú vajúdás után valóssággá válhat a Brassó–Vidombák Nemzetközi Repülőtér. A szomszédos megye önkormányzata eltökélt abban, hogy 2021-re befejezzék a légi kikötő építését, és elindítsák a járatokat, amelyek lerövidítik a hazai és külföldi utazások idejét, másrészt a térség gazdasági és turisztikai fejlődését eredményezhetik.

Adrian Veștea, a Brassó megyei tanács elnöke szerint az idei költségvetés beruházásokra szánt keretének több mint felét és a költségvetési többlet jelentős részét a repülőtér építésére költik. Rekord összegre – 251,3 millió lejre – vannak leszerződött munkálatok. A Brassó megyei tanács rendelkezésére álló pénzkeret megközelíti az építkezés befejezéséhez szükséges összeget, ám lobbiznak a kormánynál, hogy a különbözetet utalja ki a költségvetés-kiegészítéskor vagy a tartalékalapból. Abban bíznak, hogy jövő év első felében felszállhatnak az első járatok.

Öt légitársaság – Wizz Air, Lufthansa, LOT, Blue Air és Turkish Airlines – jelezte, hogy indítana járatokat Vidombákról. Az utazási ügynökségek is terveznek már a brassói légi kikötővel, mondta Corina Martin, a Romániai Turisztikai Egyesületek Szövetségének elnöke, aki szerint Románia 18. repülőterének elindítása számos hazai és külföldi turistát hoz Erdélybe, de a térség lakói is könnyebben eljuthatnak például a román tengerpartra, ezért tervezik egy Brassó–Konstanca járat beindítását. „Brassó bebizonyította, hogy egyetlen kilométer autópálya nélkül is a legfontosabb turisztikai célpont tud lenni az országban, hiszen az elmúlt három évben a „hegyvidék rávert a tengerpartra”, mondta Adrian Veştea.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.