Felhívás!

Jöhetnek a turisták Háromszékre

Jöhetnek a turisták Háromszékre Gazdaság

Az elmúlt években felívelő tendenciát mutatott a háromszéki turizmus, köszönhetően egyrészt annak, hogy megváltozott a külföldről érkező turisták utazási iránya, így már nem Maros és Hargita megye felől érkeznek Háromszékre, hanem többnyire Kökös felől közelítik meg Székelyföldet, másrészt annak, hogy erőteljes népszerűsítő kampánnyal és a Háromszék a kúriák földje jelmondattal sikerült számos hazai turistát vonzani megyénkbe.

Ezt az egyre növekvő turistaforgalmat törte meg a koronavírus-járvány, amelyből a lazítások bevezetése után próbálnak lábra állni és talpon maradni a háromszéki szállásadók is.

Grüman Róbert, a háromszéki önkormányzat alelnöke lapunk érdeklődésére rámutatott: azzal próbálják segíteni a térség szállásadóit és programszervezőit, hogy nagyon intenzíven kommunikálnak románul, magyarul és angolul a www.visitcovasna.com turisztikai portálon, illetve a közösségi oldalakon, így Facebookon, Instagramon és Tik-Tok-on is. Mivel a lakosság többsége idén hazai desztinációkat céloz, ígéretesnek mutatkozik, hogy a visitcovasna.com oldalnak múlt hónapban 20.000 látogatója volt, akik a háromszéki lehetőségek iránt érdeklődtek, mondta Grüman Róbert.

Hozzátette: Kovászna megye számára lépéselőnyt jelentett, hogy a lazítások első lépésével egy időben, június 1-jén elkezdtek egy erős kampányt a Visit Covasna – Safe Place akciót, amelynek keretében több mint 70 turisztikai szolgáltató kapta meg a „biztonságos hely” minősítést, amelynek érdekében több óvintézkedést kellett meghozzanak a vendégek biztonsága érdekében. Ennek nyomán június után már jó számokat produkál a háromszéki turizmus.

 Grüman Róbert rámutatott: több mint 160 kúria van a megyénkben, ami Európa szerte egyedi. A turisztikai körforgásba bevont kúriák, kastélyok és egyéb szálláshelyek mellett fontos, hogy programot is tudjanak kínálni a Háromszékre érkező vendégeknek. „Számunkra unalmasnak tűnhet Háromszék, így a helybélieknek nem feltétlenül élmény kürtőskalácsot, pityókás házi kenyeret készíteni vagy a Szent Anna-tóhoz látogatni ám a turistáknak mindez vonzónak számít”, mutatott rá Grüman Róbert, aki szerint a szállásadóknak túl kell látni a saját vállalkozásukon, partnerségeket kell kialakítsanak a programszervezőkkel és helyi gasztronómiára jellemző ételeket kínáló vendéglőkkel, hogy többnapos tartalmas programot tudjanak kínálni vendégeiknek.

„Az összefogás a háromszéki turizmus kulcsa, hogy más típusú felhozatalt tudjunk kínálni, mint a többi 40 hazai megye”, összegzett Grüman Róbert.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.