Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéki vállalkozás – Háromszéki termék

Helyi vállalkozások termékeinek és szolgáltatásainak vásárlásával az elköltött pénz helyben marad, a helyi gazdaságot erősíti, helyieknek biztosít munkahelyet, és növeli a helyi közösség életerejét, hívja fel a figyelmet a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) Háromszéki vállalkozás – Háromszéki termék nevű programja révén.

Hirdetés
Hirdetés

Ennek lényege, hogy a csatlakozó helyi érdekeltségű cégek termékeit és szolgáltatásait megjelölik egy egységes szimbólummal, amely alapján a vásárlók beazonosíthatják, hogy a vállalkozás tulajdonosa háromszéki, helyben van bejegyezve, és helyi munkaerőt foglalkoztat, illetve termékeik teljesen vagy részben helyi alapanyagból, Háromszéken készülnek.

A tavaly indított programhoz több tucat háromszéki vállalkozó és termelő regisztrált a www.minoi.ro weboldalon, és kezdte el használni a védjegyet, amelynek célja, hogy erősítse a közreműködést a vásárló és üzlet, a cég és közösség, illetve vállalkozás és vállalkozás között, számolt be a Bereczki Kinga, a kezdeményező HKA igazgatója egy Sepsiszentgyörgyön megszervezett vállalkozói fórumon. Ezen arról tanácskoztak, miként lehet minél több helyi céget bevonni a védjegyprogramba, erősíteni a helyi együttműködéseket.

Bartha Vilmos, a Nexxon Kft. vezetője rámutatott, a helyi vállalkozók körében is tudatosítani kell az együttműködés fontosságát, hogy lehetőleg egymástól vásároljanak terméket és szolgáltatást. Édler András, a kereskedelmi kamara elnöke javasolta, hozzanak létre a háromszéki vállalkozók részére egy internetes felületet, amelyen láthatják egymás ajánlatát, és együttműködéseket alakíthatnak ki. Berszány Tibor, a Bertis csoport tulajdonosa javaslata szerint a már meglévő www.minoi.ro oldalt kellene a kereskedelmi kamarával és az Asimcov vállalkozói szövetséggel közösen helyi vállalkozói portállá fejleszteni.

Hirdetés
Hirdetés

A vállalkozói fórumon elhangzott, fontos a helyi vállalkozók társadalmi szerepvállalásának erősítése, hiszen ha a vállalkozó nem csak kapni, hanem adni is tud, odafigyel a helyi közösségre, programokat támogat, az sokszorosan megtérül, hűséges vásárlókat szerez. A résztvevők megállapodtak abban, hogy erőteljes kommunikációs kampánnyal irányítják rá a háromszékiek figyelmét, részesítsék előnyben a helyi vállalkozásokat, keressék a Háromszéki vállalkozás – Háromszéki termék szimbólummal megjelölt cégeket, illetve azok termékeit és szolgáltatásait.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük