Felhívás!

A költekezés kultúrája

A Raiffeisen Bank megrendelésére készült közvélemény-kutatás eredményei szerint a megkérdezett romániai lakosok 46 százaléka többet költekezik, mint amennyi a jövedelme.

Az iVox felmérése továbbá rámutat, hogy a lakosság 80 százaléka legalább egyszer vásárolt olyasmit, amire nem volt szüksége. A válaszadók 40 százaléka szorongással gondol a jövőre, mert nem tudnak pénzt félretenni, tartalékolni. A 18 év fölötti állampolgárok körében végzett felmérés szerint a lakosság 35 százaléka úgy véli, akkor lehet beszélni egészséges, megnyugtató anyagi helyzetről, ha a következő bér (vagy nyugdíj) érkezéséig is maradt még az előzőből, 25 százaléknak meggyőződése, hogy a kiegyensúlyozott anyagi háttérhez elengedhetetlen a pénztartalék.

A Raiffeisen Bank júniusra meghirdette a Money Bistro elnevezésű pénzgazdálkodási nevelő kampányát, amelynek lényege az, hogy a lakosságot arra ösztönözzék, figyeljenek háztartásaikban is a bevétel-kiadás megfelelő egyensúlyára. Egy ide kapcsolódó májusi felmérés azt mutatja, a megkérdezettek csaknem ötven százaléka óvatos a személyi, családi költségvetéssel, körültekintően költekeznek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.