Felhívás!

Zrínyi Ilona-matekverseny

Zrínyi Ilona-matekverseny Cseperedő

Több mint 1100 tanuló vett részt a 28. Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján. A legjobbak tovább jutottak az április 12–14. között Debrecenben sorra kerülő Kárpát-medencei döntőre.

A díjkiosztó gálának idén is a Székely Mikó Kollégium konferenciaterme adott otthont. Varga Csilla, a verseny megyei szervezője itt mondott köszönetet Grépály Gizella tanárnőnek, aki 11 éven keresztül volt a vetélkedő háromszéki felelőse, és aki most nyugdíjasként segített be a szervezésbe.

Idén a megyei szakaszon 26 iskola 1120 diákja méretkezett meg. A X. és XI. osztályosok évfolyamán nem teljesült a versenyszabályzatban előírt feltétel, kevés volt a versenyző, ezért erről a két évfolyamról még az első helyezettek – a kézdivásárhelyi Dimény Áron (Református Kollégium) és a mikós Máté Zsolt – sem kaptak meghívást a Kárpát-medencei döntőre. Megyénket 12 diák képviseli a Debrecenben sorra kerülő rangos megmérettetésen: Török Panka (II. osztály), Pap Csenge Dorottya (III.), Miklós Janka (V.), Veress Kincső (V.), Kotró-Kosztándi Anna (VIII.), Miklós Csenge (IX.), Roth Apor (IX.), mindannyian a Székely Mikó Kollégiumból, Bán Krisztián (II.) a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor- iskola kisdiákja, Orbán Johanna (VII.), a céhes városi Nagy Mózes-líceum tanulója, valamint Bereczki Balázs (IV.), Bereczki Anna (VI.) és Ferencz Csongor (XII.) a Mikes Kelemen Líceumból.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.