Felhívás!

Virtuális adventi műhely

Virtuális adventi műhely Cseperedő

Idén online térben tartja meg adventi foglalkozását a megyeszékhelyi Tanulók Háza. A fenyőkoszorúkat és a díszítésükhöz szükséges tobozokat, szárított virágokat, gyertyákat a körvezető tanárok osztják szét diákjaik között a tanintézmény udvarán. Az adventi koszorú elkészítésének módját Kerekes Jenő igazgató mutatja be egy videóban.

November 23-án nyitja meg adventi műhelyét a Tanulók Háza, a korábbi évektől eltérően a virtuális térben. Az ünnepre való lelki ráhangolódásban Marosi Tünde, a belvárosi református egyházközség lelkésze lesz a gyerekek, családok segítségére. A Tanulók Háza honlapján és Facebook-oldalára feltöltött videóban a karácsony jelentőségéről és üzenetéről beszél majd.

– Igyekszünk lehetőséget teremteni a gyerekeinknek, hogy ráhangolódjanak az év legszebb ünnepére, a karácsonyra, s elkészíthessék, akár közösen a családdal, az adventi koszorút. A kellékeket most is mi biztosítjuk, és oktató videókon keresztül igyekszem bemutatni a folyamatot, hogy hogyan lehet elkészíteni az ünnepkör jellegzetes díszét. Két változat lesz, az egyikben dróttal rögzítem a tobozokat, virágokat és a gyertyákat, a másikban ragasztópisztolyt használok, a gyerekek pedig a rendelkezésükre álló eszközök függvényében választhatnak, hogy melyiket nézik meg, melyik technikát alkalmazzák – magyarázta Kerekes Jenő.

Az igazgató elmondta, hogy idén a baróti és kovásznai gyerekeket is bevonják, a fenyőkoszorúkat a napokban osztják szét. Az adventi koszorúkról  készült fényképekből virtuális kiállítást szerveznek honlapjukon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.