Felhívás!

Rejtélyes Vargyas

A Zöld Székelyföld Egyesület a baróti Elveszett Világ Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesülettel partnerségben vetélkedőt hirdet a Vargyas-szoros természetvédelmi terület értékeinek a népszerűsítése érdekében.

 

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által támogatott program igyekszik minél szélesebb rétegeket megszólítani, közelebb hozni a védett területet a gyermekekhez úgy, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő tevékenységet.

Az óvodások számára egy 100 oldalas munkafüzet kerül kidolgozásra, mely ingyenesen letölthető lesz a hangyasuli.ro honlapról. Az érdeklődő óvodákban be is mutatják a feladatlapokat.

Az I–IV. osztályosoknak egy képregény készül, melyben Nyüzsgi, a kis hangya vezeti végig az érdeklődőket a természetvédelmi területen. A gyermekek feladata lesz kiszínezni a képregényt, tanítóik segítségével történetet kell társítaniuk a grafikákhoz. A feladatlap május 15-tól lesz elérhető, ugyancsak a Hangyasuli honlapján.

 Az V–VIII. osztályosok egy háromfordulós versenyben vehetnek részt, melynek utolsó fordulóját a Vargyas-szorosban tartják. Az első forduló feladatlapja már letölthető a honlapról. A program fontos része az elkészülő skandináv keresztrejtvényprogram is, e köré épül a vetélkedő. Segítségével a pedagógusok egyedi feladatlapokat is készíthetnek, a megfejtés megadásával a program egy PDF formátumban letölthető rejtvényt generál. Mivel a rejtvény adatbázisában biológiához, földrajzhoz, környezetvédelemhez kapcsolódó adatok szerepelnek, kiváló lehetőség a tevékenységek színesebbé tételéhez. Bővebb tájékoztatás a 0742.125.368-as telefonszámon kérhető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.