Felhívás!

Online bonyolították le

Online bonyolították le Cseperedő

Idén online formában szervezték meg a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Versenyt, és a 12. kreativitási vetélkedő díjazására is a virtuális térben került sor. A háromszéki diákok mindkét vetélkedőn jól szerepeltek.

A Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Vetélkedő szervezői – az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége és a Napsugár gyermeklap – abban bíztak, hogy a díjátadót élőben, a magyar nyelv napján, ünnepi keretek között tarthatják meg Sepsiszentgyörgyön, de sajnos erre a járványhelyzet miatt nem kerülhetett sor. A szakmai zsűri a beküldött felvételek alapján rangsorolt. Diákjaink 3 első, 5 második és 3 harmadik díjat nyertek. Emellett hárman dicséretben részesültek, ketten pedig különdíjban.

A mesemondóknál első díjazott a gelencei Cseh Noémi (8. osztály) és Rancz-Gyárfás Hanna, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum 11. osztályos diákja. Második helyen végzett Fülöp Zsolna, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum ötödikes tanulója és Baconi Botond, a Mikes Kelemen Líceum végzős középiskolása, harmadik díjas Rancz-Gyárfás Gergő, a céhes városi Petőfi Sándor Általános Iskola hetedikese. Dicséretben részesült a torjai előkészítő osztályos Borbándi Rezeda, Napsugár-díjat kapott a kovásznai első osztályos Nădejde-Benke Balázs és a sepsiszentgyörgyi, negyedikes Zsigmond Zoltán.
A középiskolások számára meghirdetett balladamondó vetélkedőn második díjat érdemelt ki Molnár Júlia Anna, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum tizedik osztályos diákja, míg Nánia Hanna, a Nagy Mózes Elméleti Líceum tizenegyedikes tanulója a harmadik helyen végzett.

A balladaéneklő gimnazistáknál három dobogós helyezettje van megyénknek: Mátis Adrienn, a Plugor Sándor Művészeti Líceum hetedikes diákja az első, az ozsdolai Hodor Balázs (7. o.) második, a zabolai Péter Nóra (8. o.) a harmadik díjat érdemelte ki, Balázs Gergő, a Székely Mikó Kollégium ötödikese dicséretben részesült. A középiskolásoknál Moldovai Dóra, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum 11. osztályos tanulója második díjas, Kovács Sára, a Székely Mikó Kollégium kilencedikese pedig dicséretes.

Az eucharisztia évében 12. alkalommal hirdette meg a kreativitási vetélkedőt az erdélyi római katolikus főegyházmegye, lehetőséget biztosítva minden iskoláskorú gyereknek, fiatalnak képességeik bemutatására.

A tavaszra tervezett díjátadót többhónapos késéssel, november 21-én, Krisztus király ünnepén szervezték meg a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébániatemplomban, melyet élőben is közvetítettek a YouTube-csatornán.
Az ünnepségen elhangzott, hogy a 2019–2020-as tanévben a járvány miatt csak a passzív kategóriákban – rajz, fotó, plakát, naptár, makett, irodalom és film – kiírt versenyek jöhettek létre. A versenykiírásra hat megyéből – Bihar, Brassó, Hargita, Kovászna, Maros és Szatmár – érkeztek pályázatok. Az alkotásokat korcsoportonként bírálták el.

Rajzkategóriában első díjban részesült Szász Ingrid, a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskola negyedik osztályos diákja és Ioachim Adrienn, a Mikes Kelemen Líceum tizedikes tanulója. Második helyezett a kézdivásárhelyi Szvoboda Lilla (Turóczi Mózes-iskola) ötödikes és a sepsiszentgyörgyi Kanyó Bernadett (Mikes-iskola) kilencedikes tanuló. Harmadik lett a másodikos Márton Zsófia Tessa és a kilencedikes Sorbán Renáta Melánia, mindketten a Mikes Kelemen Líceum diákjai. Dicséretben részesültek: Fábián Anna és Kovács Dorka másodikos, valamint Horváth-Simon Kende (9. o.) és Krizbai Attila (10. o.) mikeses diákok.

A fotókategóriában első díjas Kanyó Bernadett, dicséretes Bartalis Levente (10. o.), míg a plakátkategóriában Incze Kriszta (10. o.) első és Bléga Henrietta (10. o.) második díjat érdemelt ki. Mindannyian a Mikes Kelemen Líceumban tanulnak. Gratulálunk a díjazottaknak és felkészítő tanáraiknak!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.