Felhívás!

Lehet már jelentkezni!

Lehet már jelentkezni! Cseperedő

Október 5-én kezdi meg tevékenységét a sepsiszentgyörgyi Turulmadár Ifjúsági Iroda keretében hat évvel ezelőtt létrejött oktató-nevelő jellegű Berde Mózsa Kör. Az ingyenes délutáni foglalkozásra még jelentkezhetnek az elemi osztályos kisdiákok. Jelenleg Sepsiszentgyörgy mellett Kökösben, Középajtán és Szárazajtán működik a program.

– 2012-ben a Turulmadár Ifjúsági Iroda keretében tevékenykedő pedagógusok ötlete alapján indítottuk el a Berde Mózsa Kört, hogy felkaroljuk a szerényebb anyagi körülmények között élő gyerekeket, segítsük, támogassuk, tanítsuk őket – mondta Furus Levente, a Turulmadár Ifjúsági Iroda vezetője. – A tevékenységet Sepsiszentgyörgyön indítottuk, aztán vidékre is kiterjesztettük. Cófalva és Bibarcfalva kapacsolódott be, de sajnos gyerek- és pedagógushiány miatt ezeken a településeken megszűnt a foglalkozás, azonban Kökösben jól működik, és Nagyajtán és Középajtán is van igény erre a tevékenységre. Összesen 80 gyerekkel foglalkozunk

Ötödik éve, hogy a tanév lezárásaként háromnapos tábort szerveznek,s idén a Román Kulturális Alapnál nyert támogatás révén dráma- és múzeumpedagógiai foglalkozásokra és két tanulmányi kirándulásra is sor kerül.

Az elmúlt évek során a tevékenységekbe bekapcsolódó gyerekek és önkéntesek száma egyre nőtt. Tavaly a megyeszékhelyen 16 diák vett részt a köri tevékenységeken, idén 22–25 főre bővítik a létszámot. Sepsiszentgyörgyön a kör tevékenységeit heti egy alkalommal, pénteken 16–18 óra között tartják. A részvétel mindenki számára ingyenes, a kellékeket a szervezők biztosítják. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.