Felhívás!

Ismerd meg szülővárosod!

Ismerd meg szülővárosod! Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Pál Utcai Fiúk Egyesület 23. alkalommal hirdeti meg a Barangoló városismereti vetélkedőjét. A megmérettetésre legtöbb négy iskolásból és egy felnőttből álló csapatok jelentkezhetnek.

Az idei feladatsor megoldása érdekében a jelentkezőknek egyebek mellett a Volt Munkaszolgálatosok Emlékművét, Kiss János egykori Olt utcai műhelyének a székhelyét, helyi rádiókat is fel kell keresniük.

Tanulmányozniuk kell Gyárfás Jenő képzőművész és Bod Péter munkásságát. A Lészen ágyú! című kisfilmmel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk, utána kell nézniük, hogy ki az a sepsiszentgyörgyi polgármester, akinek Mikszáth Kálmán a Két választás Magyarországon című regényében állít emléket János király álnéven, és ki kell deríteniük, hogy kik vettek részt abban a sepsiszentgyörgyi tíztagú küldöttségben, akik 1893-ban Torinóban átnyújtották a Kossuth Lajosnak a díszpolgári oklevelet. A feladatokra a válaszokat a diákoknak kell leírniuk nagy odafigyeléssel, mert a súlyos helyesírási hibákat tartalmazó feleletekért pontlevonás járhat! A kitöltött, kinyomtatott űrlapot és a képeket egy zárt borítékba kell helyezni, amit a Bod Péter Megyei Könyvtár előterében található Barangoló feliratú dobozba kell helyezni május 18-ig.

A verseny legfőbb célja iskoláskorban megismertetni a gyerekekkel szülővárosukat, kiegészíteni az eddigi ismereteket, hogy ezáltal észrevegyék a város rejtett értékeit is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.