Felhívás!

Iskolai versenyek

Január 26-ig lehet benevezni a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny gimnazista diákok számára szervezett körzeti fordulójába. A megmérettetés február 3-án 10 órai kezdettel zajlik a megye négy városában. Január 27-én a Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz–Földtan Verseny megyei fordulóján mérhetik össze tudásukat a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók.

A Kovászna megyei tanfelügyelőség honlapján közzétett felhívás szerint a körzeti szakasz szervezője a megyeszékhelyen Szonda Kinga magyar szakos tanár, a verseny színhelye a Nicolae Colan Általános Iskola. Kézdivásárhelyen Gyergyai Erika Zsuzsánál kell benevezni az 5-8. osztályos diákokat, a versenyt pedig a Molnár Józsiás Általános Iskolában tartják, Baróton Kékesi-Keresztes Lujza a szervező, míg Kovásznán Molnár Julianna, a verseny helyszíne a Baróti Szabó Dávid Szakközépiskola, illetve a Kőrösi Csoma Sándor Líceum. A legjobban teljesítő tanulók továbbjutnak a megyei szakaszra, amelyre február 24-én kerül sor.

Január 27-én a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban tartják a XXVI. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz–Földtan Verseny megyei fordulóját a hetedik és nyolcadikos tanulók számára.

A Magyar Természettudományi Társulat által kiírt verseny erdélyi szervezője és lebonyolítója a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. A versenyzők az RMPSZ megbízott tételírói által összeállított központi feladatlapot oldják meg. A dolgozatokat központi javítókulcsok alapján a helyi versenybizottság javítja és értékeli. Az első és második helyezettek továbbjutnak az országos döntőre, amelyet március 17-én Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban szerveznek meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.