Felhívás!

Hétszáz koszorú készült

Hétszáz koszorú készült Cseperedő

A megyeszékhelyi Tanulók Házában idén 15. alkalommal nyitotta meg kapuit az adventi műhely, ahol az intézmény szakköreire járó diákok szervezett körülmények között készíthetik el a karácsonyi ünnepkör jellegzetes díszét, az adventi koszorút. A járványhelyzetre való tekintettel idén nem fogadtak vendégosztályo­kat.

Ezen a héten, hétfőtől péntekig 8–18 óra között lázas tevékenység zajlott a Tanulók Háza dísztermében. Az asztaloknál szebbnél szebb adventi koszorúk készültek, hogy az otthonok díszé­vé váljanak, s fényükkel bearanyozzák a várakozás idejét. A kellékeket, a fenyőkoszorúkat, a díszítésükhöz szükséges tobozokat, szárított virágokat, gyertyákat az intézmény biztosította, az ünnepi megnyitó azonban elmaradt, így a lelkészek helyett a pedagógusok beszéltek a karácsony üzenetéről, a lelki felkészülés fontosságáról, a hagyományokról.

– Az intézményünk számára fontos a hagyományápolás, ezért is szervezzük az adventi műhelyt, ahol lehetőségünk adódik ráhangolódni az ünnepre. Tavalyelőtt a járványhelyzet miatt online adtunk tanácsokat a gyerekeknek, hogy hogyan készítsék el, díszítsék fel az adventi koszorút, a tavaly pedig a körvezető tanárok kiosztották a kellékeket a gyerekeknek, akik otthon készítették el díszt, lefényképezték, és a fotókat az intézmény közösségi oldalán közzétettük. Jelenleg a Tanulók Házában jelenléti oktatás zajlik, így a gyerekeink számára a köri foglalkozás keretében biztosítottunk lehetőséget az adventi koszorú elkészítésére. Sajnos, az ünnepélyes megnyitó, a lelkészi bevezetés idén elmaradt, a körvezetők beszélnek a várakozásról, a karácsony üzenetéről, a hagyományainkról. Igyekszünk zenével is ünnepi hangulatot kelteni – mondta Kerekes Jenő igazgató.

Más iskolákból szervezett csoportokat nem fogadtak, de az elmúlt évekhez hasonlóan a cserkészeknek és az evangélikus egyház keretében működő Bartimeus Játszóház gyerekeinek idén is segítettek elkészíteni az életet, a reményt és a szeretetet jelképező adventi koszorút.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.