Felhívás!

Diákkórusok versenye

Diákkórusok versenye Cseperedő

Három kórus képviseli Háromszéket a március 23-án, Székelyudvarhelyen megrendezendő megyeközi kórusolimpián. A vetélkedőn külön csoportba versenyeznek az elméleti és a művészeti iskolák énekkarai.

A megyei megmérettetést az elmúlt hétvégén szervezték meg Sepsiszentgyörgyön.

Szőts Dániel, a Mikes Kelemen Líceum zenetanára és karvezetője elmondta, minden páros évben az általános, páratlanban a líceumi diákok számára szervezik a kórusolimpiát, így idén a gimnazisták mérték össze tudásukat. Az alapszabály szerint azok a kórusok jutnak tovább a megyeközi szakaszra, akik 97 pont felett teljesítenek.

Az elméleti iskolák kategóriájában két énekkar felet meg ennek a követelménynek a Mikes Kelemen Líceum diákkórusa (5–8. osztályosok) 99 pontot szerzett, míg a Székely Mikó Kollégium Szántó Dombora Anna vezette kórusa 98-at. Dicséretet érdemelt Uzon és Réty összevont kara, akik 96 pontot szereztek. A művészeti iskoláknál a megyeszékhelyi Plugor Sándor Művészeti Líceum Lőfi Gellért irányította Campanella gyerekkara 98 ponttal jutott tovább.

Székelyudvarhelyen hat megye (Beszterce-Naszód, Szeben, Brassó, Hargita, Maros és Kovászna) legjobb diákkórusai közül a két kategória győztesei kapnak meghívást az országos döntőre.

A Mikes-iskola diákkórusa több alkalommal vett részt az országos kórusolimpián, és mindig kiválóan szerepeltek, 2014-ben elhozták az első díjat, de egy második és két harmadik helyezésük is van. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.