A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Csodalámpa Olvasóklub

A Bod Péter Megyei Könyvtár olvasásnépszerűsítő és szövegértést fejlesztő vakációs tevékenységébe 16 második, harmadik és negyedik osztályos kisdiák kapcsolódott be.  A Csodalámpa Olvasóklub tevékenységei az őszi szünetben, hétfőtől péntekig naponta 10 és 14 óra között zajlottak magyar nyelven.

 

A négyórás tevékenység során a csoportvezetők – Hollanda Andrea és Tóth-Wagner Anikó – a Leó bácsi kalandjai az andorrai sztyeppéken (Levi, Yannets) című könyvből olvastak fel történeteket. A gyerekek együtt keltek útra Leó bácsival, aki világutazó és bűvész egy személyben, és „szemtanúi” voltak számos kalandjának, látták, amikor csótánnyá változtatott egy dühös varázslót, s hogyan menekült meg négy hajszála segítségével, és hogyan lett udvari bolond Fordítványban, ahol az emberek a kezükön járnak. A hallottakat megbeszélték, szituációs és drámapedagógiai játékokban vettek részt, de nem maradtak el a kézműves-foglalkozások sem: papírszínházhoz készítettek illusztrációkat, a Magma Kortárs Művészeti Központban az animáció világába nyertek betekintést.

A megyeszékhelyi könyvtár nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megszerettesse a gyerekekkel az olvasást. A vakációs foglalkozások során a szervezők arra vállalkoznak, hogy irodalmi értékkel bíró, a résztvevők korosztályának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányok ajánlása és játékos feldolgozása révén felmutassák a gyerekek számára az olvasásban rejlő lehetőségeket: fejlettebb önismeret, a világban való könnyebb tájékozódás, magabiztosság, jobb iskolai teljesítmény. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. április 5., 13:40
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Jaj, de nagy öröm erről olvasni!!!😊 Én fordítottam a könyvet. Készültek esetleg fotók is a foglalkozásról? Már megjelent a második kötet is, a címe: “Leó bácsi kalandjai a szibériai dzsungelben”.
  További sikeres munkát kívánok Önöknek, a Gyermekeknek pedig kellemes olvasást! 😊
  Szeretettel,
  Szilágyi Erzsébet
  szilagyi1119@gmail.com