Hirdetés
Hirdetés

Berde Mózsa karácsony

Berde Mózsa karácsony Cseperedő

A hagyományos karácsonyi ünnepséggel zárta az elmúlt évet a Berde Mózsa Kör. A karácsonyi szünet után, január harmadik hetén újra megkezdődnek az iskola utáni kreativitást fejlesztő, nevelő jellegű foglalkozások a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Sepsiszentgyörgy mellett Kökösben, Középajtán és Nagyajtán szerveznek ingyenes tevékenységeket a 7-14 éves diákok számára.

Hirdetés
Hirdetés

A hagyományos karácsonyi ünnepségen a megyeszékhelyi gyerekek vettek részt. A 18 általános iskolás diák verssel, dallal teremtett bensőséges, családias ünnepi hangulatot, majd az oktatók a karácsony örömüzenetéről beszéltek. A karácsonyfa alatt ezúttal is ajándékcsomagok várták a gyerekeket.

Furus Levente, a Turulmadár Ifjúsági Iroda elnöke emlékeztetett, hogy a Berde Mózsa kört 2012-ben indították el a szervezet keretében tevékenykedő pedagógusok ötlete alapján, hogy felkarolják a szerényebb anyagi körülmények között élő gyerekeket, segítsék, támogassák és tanítsák őket. Kezdetben Sepsiszentgyörgyön működött, aztán vidékre is kiterjesztették. Cófalva és Bibarcfalva is bekapcsolódott, de sajnos gyerek- illetve pedagógus hiány miatt ezeken a településeken már megszűnt a foglalkozás, azonban Kökösben jól működik, ugyanakkor Nagyajtán és Középajtán is van igény erre a tevékenységre. A megyeszékhelyen 18, Középajtán 22 és Nagyajtán 20 gyerekkel foglalkoznak a heti rendszerességgel szervezett tevékenységeken az önkéntes oktatók.

Hirdetés
Hirdetés

– Ez ideális csoportlétszám, mindenkire oda tudunk figyelni, segítjük őket a tanulásban, a házi feladatok megoldásában is – magyarázta Furus Levente.

Hozzátette: a cél továbbra is a csonka családokban, nehéz körülmények között élő vagy árva gyerekek lelki örökbefogadása, készségeinek fejlesztése családias környezetben: Segíteni őket a tanulásban, és bekapcsolni a közösségi életbe, pozitív élményeket és hasznos elfoglaltságot nyújtani számukra.A heti foglalkozásokon viselkedéskultúrával, ünnepekkel, szokásokkal, mesékkel ismerkedhetnek meg, kreativitást fejlesztő társas játékokban vehetnek részt.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük