Berde Mózsa karácsony

Berde Mózsa karácsony Cseperedő

A hagyományos karácsonyi ünnepséggel zárta az elmúlt évet a Berde Mózsa Kör. A karácsonyi szünet után, január harmadik hetén újra megkezdődnek az iskola utáni kreativitást fejlesztő, nevelő jellegű foglalkozások a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Sepsiszentgyörgy mellett Kökösben, Középajtán és Nagyajtán szerveznek ingyenes tevékenységeket a 7-14 éves diákok számára.

A hagyományos karácsonyi ünnepségen a megyeszékhelyi gyerekek vettek részt. A 18 általános iskolás diák verssel, dallal teremtett bensőséges, családias ünnepi hangulatot, majd az oktatók a karácsony örömüzenetéről beszéltek. A karácsonyfa alatt ezúttal is ajándékcsomagok várták a gyerekeket.

Furus Levente, a Turulmadár Ifjúsági Iroda elnöke emlékeztetett, hogy a Berde Mózsa kört 2012-ben indították el a szervezet keretében tevékenykedő pedagógusok ötlete alapján, hogy felkarolják a szerényebb anyagi körülmények között élő gyerekeket, segítsék, támogassák és tanítsák őket. Kezdetben Sepsiszentgyörgyön működött, aztán vidékre is kiterjesztették. Cófalva és Bibarcfalva is bekapcsolódott, de sajnos gyerek- illetve pedagógus hiány miatt ezeken a településeken már megszűnt a foglalkozás, azonban Kökösben jól működik, ugyanakkor Nagyajtán és Középajtán is van igény erre a tevékenységre. A megyeszékhelyen 18, Középajtán 22 és Nagyajtán 20 gyerekkel foglalkoznak a heti rendszerességgel szervezett tevékenységeken az önkéntes oktatók.

– Ez ideális csoportlétszám, mindenkire oda tudunk figyelni, segítjük őket a tanulásban, a házi feladatok megoldásában is – magyarázta Furus Levente.

Hozzátette: a cél továbbra is a csonka családokban, nehéz körülmények között élő vagy árva gyerekek lelki örökbefogadása, készségeinek fejlesztése családias környezetben: Segíteni őket a tanulásban, és bekapcsolni a közösségi életbe, pozitív élményeket és hasznos elfoglaltságot nyújtani számukra.A heti foglalkozásokon viselkedéskultúrával, ünnepekkel, szokásokkal, mesékkel ismerkedhetnek meg, kreativitást fejlesztő társas játékokban vehetnek részt.

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.