Felhívás!

A nagyobb diákokat várják

A nagyobb diákokat várják Cseperedő

Ötödik és 9-11. osztályos diákokat vár a Cimborák Bábszínház a Páll Gecse Ákos által rendezett, A fák titkos szíve című előadásra és a hozzá kapcsolódó színházpedagógiai foglalkozásra, március 16–18. között.

A Cimborák Bábszínház kiemelt célja a bábszínházat műfajként széles körben népszerűsíteni, ezért A fák titkos szíve című, 2019-ben létrehozott bábelőadáshoz olyan típusú színháznevelési projektet csatolt, amely 5. és 9-11. osztályos diákokat céloz meg. A 45 perces bábelőadást követően Prezsmer Boglárka gyakorlott színházpedagógus játékos keretbe szervezett, cselekvéses, tapasztalati, élményszerző, személyes bevonásra és visszajelzésre is alkalmat adó 50 perces foglalkozást vezet, ahol egy csoportnyi (20–30 diák) résztvevő lehetőséget kap arra, hogy a látott bábelőadás témáit közelebbről, személyesebb módon, és a bábelőadáshoz képest, más formában is megvizsgálhassa. Közösen járják körül, mélyítik el egy-egy látott probléma természetét, így minden résztvevőnek kialakulhat a saját viszonyulása a feltárt témához. Ez a közös játékalkalom a bontakozó személyiség formálásában, a világ, azon belül pedig a többiek megismerésében nyújt segítséget, valamint kiváló tanulási felületet biztosít a színházi kommunikáció, a színházművészet nyelvének megismerésére.

A március 16., 17. és 18-ára tervezett előadások javasolt kezdési időpontja 13 vagy 14 óra, ami a bejelentkezett csoport igényei szerint módosítható.

Az előadás és foglalkozás időtartama: 95 perc, helyszín a Cimborák Bábszínház stúdióterme. Osztályok, csoportok jelentkezését a 0755 335400 telefonszámra várják, Csüdöm Eszternél vagy a cimborakbsz@gmail.com e-mail-címre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.