Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tanácsülés Baróton

Tanácsülés Baróton Kovászna megye

Bodosi fiatalok kántálásával kezdődött a baróti tanács keddi, rendkívüli ülése, melyen ismét költségvetést módosítottak, visszavontak egy korábbi tanácshatározatot, illetve egy társulási szerződés megváltoztatását is jóváhagyták.

Hirdetés
Hirdetés

Barót a kormánytól is angyalfiát kapott. Mégpedig 974.610 lejes összeg formájában. Ebből 97 ezer lejt a fűtéspénz kiegészítésére szántak, amit már a jövő héten ki szeretne osztani a rászorulóknak a hivatal. A személyi jövedelemadó visszaosztásából 315 ezer lej illette meg Barótot, mégpedig azért ilyen nagy az összeg, mert Bacon kivételével a többi erdővidéki község lemondott az őt megillető részről, és átengedte Barótnak az összeget. Éppen ezért ezt a pénzt a kórház fenntartására fordítja Benedek-Huszár János polgármester. Az összeg az intézmény udvarának rendezésére korábban jóváhagyott, 300 ezer lej költségvetést toldaná meg.

Az elöljáró kifejtette, a beruházás megvalósíthatósági tanulmánya elkészült, következik a kivitelezési terv elkészítése, utána pedig valamikor tavasszal neki tudnának látni a kórházudvar rendezésének.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. december 22., 11:38
    ÉRTÉKELÉS: 5

    „Bacon kivételével a többi erdővidéki község lemondott az őt megillető részről, és átengedte Barótnak az összeget”.Baconnak nagy szüksége van a pénzre mert „Nagybacon a megye legdinamikusabban fejlődő községe” (T. S.).Sajnos nem látszik semmi ezen a falun, mert aminek nekikezdtek már mindjárt két éve félbe van hagyva.Bárki láthatja,tapasztalhatja ha végigmegy a falun,hogy ugy néz ki mintha a Vörös Hadsereg végigvonullt volna rajta.Szégyen Nagybacon vezetőségének!!!Rendes helyen az egész vezetőséget felelőségre vonnák úgy a polgármestert mint a tanácsosokat.