A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Véleményfal

User
Dátum: 2019. január 17., 14:58
A cikk címe: Tanasă a könyvtár ellen
ÉRTÉKELÉS: 7

Vajon Tanasa miert nyeri meg a pereit zsinorban? Na? Hat persze! Mert a romaniai igazsagszolgaltatas ezt lehetove teszi szamara. Ha nem lenne reszrehajlo es a pergyaros bicskaja is beletort volna nehanyszor , akkor nem lenne ennyire buzgo.

User
Dátum: 2019. január 17., 14:51
A cikk címe: Visszakerült a TV2 a Digi kínálatába
ÉRTÉKELÉS: 7

A multik nagyon könnyen elérnek téged, ha akarnak. Legyen az telefonszolgáltató, légitársaság, bank vagy globális üzlethálózat, mindegy: amikor szükségük van rád, nyomban megtalálnak. Adatvédelmi törvény ide vagy oda, valahonnét megszerzik az e-mail-címedet, telefonszámodat, s elkezdenek bombázni jobbnál jobban hangzó ajánlatokkal. Megpróbálnak meggyőzni arról, hogy az ő szolgáltatásuk, árucikkük messze lekörözi a konkurenciáét, ergo: ők a te érdekedben dolgoznak. Ha személyes párbeszédet kezdeményeznél velük, azonnal felajánlják a telefonos kapcsolatfelvételt vagy az e-mail-en történő csevegés lehetőségét. Minden kérdésedet türelmesen meghallgatják, aggályaidat eloszlatják, a végtelenségig udvariasak, már-már kínosan szolgálatkészek. Úgy érzed, nem lenne fair részedről, ha ezek után nem fogadnád el az ajánlatukat, ezért megértően rábólintasz. Amikor az első számlát kifizetted, gyanakvó leszel, mert nem éppen úgy van, ahogy azt te előzetesen értetted. Nagyvonalúan túlteszed magad az apróságon – egészen a következő számláig. Akkor már biztos vagy abban, hogy átvertek. Próbálsz szóba elegyedni velük, de nincs akinek panaszkodni. A honlapjukon nincs e-mail-cím, telefonszám, találsz viszont egy listát arról, hogy milyen problémára startból mi a megoldás. A te problémád nem szerepel ezek között. Tehát a megoldás sem. Ha kitartó vagy és szerencséd van, végül találsz egy elrejtett e-mail-címet, de az egyik légitársaságnál például csak Twitteren hajlandóak válaszolni a kérdéseidre; igaz, itt a chat-ablak nem működik. Ha sikerül e-mail-t írnod, általában egy noreply kezdetű címről kapod a választ, amelyben előzékenyen felhívják a figyelmed szerződésed apróbetűs részére. Ebből megtudod, hogy azt felbontani majdhogynem lehetetlenség, vagy ha mégis, az nagyon sokba kerül. Neked. Ettől – remélhetőleg – megvilágosodsz: a multikat csak addig érdekli a személyed, amíg meg nem fejtek.

User
Dátum: 2019. január 17., 14:02
A cikk címe: Tanasă a könyvtár ellen
ÉRTÉKELÉS: -6

1.Tessék elképzelni hogy Magyarországon egy szlovák vagy román többségű helység könyvtára nem jelentet meg magyar szöveget. 2. Az én jóérzésem teljesen független más jó- vagy nemjóérzésétől. Miért ne legyek tisztességes? Úgyis kifeszítenek, mondta valaki, gondolom, hiteles személy.

User
Dátum: 2019. január 17., 13:51
A cikk címe: Egyre gyengébb a lej, újabb mélypontot ért el az euróhoz képest
ÉRTÉKELÉS: 1

2 nap telt el azóta ,hogy beírtam,hogy emelkedni fognak a kamatok a Robor miatt.Ma már bejelentette a BNR.Kezdődik a 2008-as év keringője!Retró ,de most viharosabb ütembe.

User
ÉRTÉKELÉS: 1

Ilyen pofáknak nem szabad pénzt belváltani !Régi trükk volt,amikor a határon az ilyen félék,lobogtatták az 1000 márkást,aztán szépen meglógtak.Ki is volt írva határon ,hogy vigyázzanak a beváltással.

User
ÉRTÉKELÉS: 3

Vak vezet vilagtalant ! Ilyent meg nem letezett hogy egy kormany ugy kezdje az uj evet ,hogy nincsen egy penzugyi koltsegvetesi terve .Oket ki szamoltassa el , hogy idaig mivel foglalkoztak es miert veszik fel minden holnapban a nagy fizeteseket ? Nekuk nincsen szolgalati kotelezetseguk ,senki nem vonja felelosegre ???

User
ÉRTÉKELÉS: 2

Ugyan ezzel a trukkel szalnak a ciganyok is kulfoldon , ezert van annyi penzuk !

User
Dátum: 2019. január 17., 13:26
A cikk címe: Mindenki EP-képviselő akar lenni
ÉRTÉKELÉS: 4

Én is! Hol lehet jelentkezni?10-15000 eur. fizetés meg egyebek."Dicsekednék fűnek-fának..."

User
Dátum: 2019. január 17., 13:07
A cikk címe: Megnyúzott tetem a Kender utcában
ÉRTÉKELÉS: 5

A „kedves” olvasó nem értette a mondat lényegét. Az is igaz, hogy az eredeti szövegemből végső szerkesztésnél lemaradt egy-két szó, talán ez kavarhatta össze az olvasót: „Dr. Sikó-Barabási Sándor, megyei főállatorvos kérdéseinkre elmondta, a korábbi években volt már példa arra, hogy húsvét környékén autócsomagtartóból kutyatetemet árultak bárányhús helyett, más megyéből érkező személyek. Kiderült, hogy elméletileg – ha az állat nincs parazitákkal fertőződve – nem veszélyes emberi fogyasztásra a kutyahús, ám gusztus kérdése, hogy valaki fogyasztana-e ilyent.” Summa summárum, a húsvétkor árult kutyahússal kapcsolatosan kérdeztük a szakembert, hogy ez mennyire veszélyes az emberi egészségre, betegedtek-e meg az átvert vásárlók… erre volt a válasz „derült ki…”. A megdögléssel kapcsolatosan pedig kissé túllőtt a célon „kedves”. Tisztelettel Tinca Teddy

User
Dátum: 2019. január 17., 12:37
A cikk címe: Megnyúzott tetem a Kender utcában
ÉRTÉKELÉS: 4

És mi van, ha beteg elme/elmék passziója? Ha igen, remélhetőleg megáll ezen a szinten, és nem kell feltételeznünk egy lokál Lecter Hannibalt (A bárányok hallgatnak). Rendőrség...? Üdv: Oláh

User
Dátum: 2019. január 17., 12:18
A cikk címe: Drágább lesz a víz
ÉRTÉKELÉS: 2

Hat ez az, hogy megmagyarazzak, hogy ennyi meg annyi a viz, azert egy 10 osztalyos szemely is eleg.Mit tettek az utobbi 20 evben, hogy csokkentsek az arat? Itt jonne be a tudomany...

User
Dátum: 2019. január 17., 11:50
A cikk címe: Tanasă a könyvtár ellen
ÉRTÉKELÉS: 1

Szerintem abbol kellene kiindulni hogy ismertetni kellene roman nyelven is mindent,a magyar irodalmat,tortenelmet mert maskeppen soha nem fognak semmit megtudni,a magyarsag hiaba kozol onmagarul mindent magyarul ha a roman ebbol semmit nem ert,nem vezet ez semmi eredmenyre. Ok soha nem fognak megtanulni kulon magyarul, csak azert hogy a magyar vagy erdelyi tortenelmet megtanulhassak. Ezt romanul nyelven is elerhetove kellene tenni szamukra. Amig ez nem tortenik meg addig semmi esely hogy a roman kozvelemenyt helyesen informaljak. Ha egy csatat meg akarsz nyerni akkor allj annak az elere,ez esetben mindent forditani kell.

User
Dátum: 2019. január 17., 11:39
A cikk címe: Tanasă a könyvtár ellen
ÉRTÉKELÉS: 6

Érdekes, hogy a jóérzést mindig tőlünk várja el valaki. Mi kell jóérzést közvetítsünk, hogy ne kössön belénk valaki? Nincs itt egy kis logikai bukfenc? Egyáltalán, miért kell belekötni valamibe? Mert valaki hivatásos kötekedő? Biztos az, hogy ezt a jelentgetőt megállítja valakinek a jóérzése? Szerintem akkor lenne csak megelégedve, ha az iránta mutatott jóérzés gyanánt öngyilkos lenne valaki. Más: facebook oldalról van szó (tehát magánkezdeményezés ilyen oldalt létrehozni), amelynek amúgy is van fordítói szolgáltatása, ami nem tökéletes ugyan, de működik bizonyos szinten. Bármilyen nyelven ír be valaki valamit, van lehetőség azonnal lefordítani az embernek a saját nyelvére, egyetlen kattintással. Miről beszélünk?

User
Dátum: 2019. január 17., 10:33
A cikk címe: Mindenki EP-képviselő akar lenni
ÉRTÉKELÉS: 2

Szàjatokba koncot vetettek.... Veszekedtek a helyekèrt... szegyèntelennek .inkàbb azon kellene gondolkozatok hogy hogyan nyerjetek visza az emberek hitet mert eddig csak dumaltatok vagy 4 duma 4 munka programal dolgoztok.. de persze a 4000 euros Ep kepviseloi fizu az kell. Ti meg az a hazug rmdsz talaljatok màn ki valami jobb hazugsagot annàl hogy szeretnetek ha halatnak az emberek a hangjukat... haha Cselekedjetek inkább a tetek magukert beszelnek ...mert edig csak az villagos mindenki szamara hogy agatni vallok vagytok

User
Dátum: 2019. január 17., 09:03
A cikk címe: EMNP-évértékelő
ÉRTÉKELÉS: 0

Jó úton haladnak.

User
Dátum: 2019. január 17., 09:01
A cikk címe: Drágább lesz a víz
ÉRTÉKELÉS: 6

Erdekli oket hogy a polgarok elegedetlenek? Erdekli oket a viz minosege? Hagyjuk mar..... Az (igazi)piacgazdasagban sok tenyezot figyelembe vesznek a cegvezetok, amikor a koltsegeket es a bejoveteleket elemezik. a Kozuzemek Rt eseteben ez ugy latom egyszerubb. a koltsegek novekedtek, ezert dragul a viz. Ezert nem kell Kozsokar Attilat egy halom penzel fizetni es mellette a halom inkompetens embert, ezt meg oldja egy 10-es diak is, sokkal kevesebb penzert. Amig politikai uton vannak kinevezve ilyen strategiai helyekre kinevezve emberek addig senki ne varja hogy a helyzet javulni fog, mert nem ez az erdek. Tovabbi rossz minosegu vizellatast es infrastruktura javitast kivanok mindenkinek. Egy fizeto polgar.

User
Dátum: 2019. január 17., 08:37
A cikk címe: Vakáció utáni fertőzések
ÉRTÉKELÉS: 7

Aha... Es mondjatok,hogyan azonositottak az AH3 virussal fertozott fiatalt?! Nem egyebert de ha itt ebbe a megyebe orvoshoz messz grippa tunetekkel,az orvos annelkul,hogy vert vetessen vagy egyeb laboratoriumi vizsgalatot vegeztessen a beteggel, amibol az influenza virust ki lehetne mutatni,hasbol folir neked peracetamolt,brufent vagy ACC-t. Es meg csak nem is AH3 virus okozza azt az agressziv formajat az influenza jarvanynak,hanem az A1H1 elnevezesu virus.Ezt most ket napja ismerte el a bukaresti Matei Bals korhaz vezetosege,miutan mar nyolc halalos aldozata volt a virusos fertozesnek! Mostanaig ok is AH3 virusrol beszeltek .Az A1H1-rol hallgattak.Inkompetens egy banda vezeti a roman egeszsegugyet az mar biztos!

User
Dátum: 2019. január 17., 08:14
A cikk címe: Márciusban pályáznak
ÉRTÉKELÉS: 2

Inkább 2033.

User
Dátum: 2019. január 17., 08:01
A cikk címe: EMNP-évértékelő
ÉRTÉKELÉS: 1

Nagyon helyes!!!. Lépjenek koalicióba Rodica Pîrvannal, támogassák Lăcătușut , adjanak adatokat Dan Tănasenak,hogy még többet tudjon jelengetni. Éljen a magyar -román összefogás.

User
Dátum: 2019. január 17., 07:31
A cikk címe: Tanasă a könyvtár ellen
ÉRTÉKELÉS: 9

Vegyetek román könyveket, nekünk is jót fognának néha! A magyarokra könyvek szempontjából ne ugasson minden aljanép! Az első román könyvet nem tANASA népe hanem a magyar nyomtatta nekük!!!

User
Dátum: 2019. január 17., 06:07
A cikk címe: Tanasă a könyvtár ellen
ÉRTÉKELÉS: -5

Ha mi elvárjuk a kétnyelvűség alapelvének a betartását, mutassunk példát. Elemi jóérzés dolga az állam nyelvén is megjelentetni egy oldalt. És akkor nincs mibe belekötni.

User
Dátum: 2019. január 17., 05:28
A cikk címe: Kiváltaná Szőcs Zoltánt
ÉRTÉKELÉS: 6

Igy kell bekerulni a hirekbe. En meg Dragnea helyett fogok ulni ...Az ilyen "gesztusok" kb annyit ernek mint halottnak a csok,vagy a falabnak a frekcio,vagy mint a suketnek a Maria radio..

User
Dátum: 2019. január 17., 02:10
A cikk címe: Feloszlathatják Dan Tanasă egyesületét?
ÉRTÉKELÉS: 0

Ez rosszindulatú daganat,amit sürgősen el kell távolítani Románia testéről,de hól van a sebész ?

User
Dátum: 2019. január 16., 21:44
A cikk címe: Megnyúzott tetem a Kender utcában
ÉRTÉKELÉS: 1

Haljon meg az az ember, aki ilyent csinal egy kutyaval. "Elméletileg, ha az állat nincs parazitákkal fertőzve, fogyasztható a kutyahús, ám gusztus kérdése."??? Csodálatos kifelyezés. Dögöljön meg az is, aki ilyent ir.

User
Dátum: 2019. január 16., 20:38
A cikk címe: Interjú Fejér Bélával, a Sepsi OSK kapusával
ÉRTÉKELÉS: 0

Ha Isten veounk kicsoda ellenunk? Hajra szekelyfold hajra Bela!!!

User
Dátum: 2019. január 16., 20:32
A cikk címe: Megnyúzott tetem a Kender utcában
ÉRTÉKELÉS: 3

Mindenkeppen utana kene jarni az ugynek.Borzaszto dolig az ilyen.Egy oriasi buntetest kiszabni.....

User
ÉRTÉKELÉS: 3

Igen.Egy ilyen orszagban ahol a bolsevistak irjak a torvenyeket,ott az igazsagra lakatot tesznek.Es vannak hulyek akik ennek meg orvendeznek is !

User
Dátum: 2019. január 16., 18:56
A cikk címe: Lehet dolgozni az unióban!
ÉRTÉKELÉS: -1

Nem látom hol írná és mi tiltaná, hogy a magyar is menjen más típusú munkára, üzletet, vendéglő, kajáldát, stb. nyisson. És mennek is, sok képzett és tanult ember elment. Sajnos.

User
Dátum: 2019. január 16., 18:20
A cikk címe: Felhívta a 112-t, hogy takarítsák el a havat a háza elől
ÉRTÉKELÉS: 3

A 112-n ,a vonalat senki elol nem foglalod! A 112 ugy van beallitva,hogy ha egyszerre 20-an hivjak akkor is valaszolnak,mind a 20 hivasra.Ott ahol ez nem igy van,ott a 112-vel nagy gond van,akkor ez mar nem nevezheto segelyvonalnak.Es ha majd elesem a jeges jardan,akkor en is fogom hivni a 112-t,hogy kuldjek a rendorseget es a mentot,mert a polgarmesteri hivatalt be fogom perelni,ha Isten orizz,a jeges jardan elesem! Es igen is,jol tette a pasas,hogy a 112-ot hivta !

User
Dátum: 2019. január 16., 17:49
A cikk címe: Megnyúzott tetem a Kender utcában
ÉRTÉKELÉS: 5

Nem valami célból nyúznak meg azon a zónán egy kutyát hanem élvezetből. Sajnos megtehetik amíg a közösségi rendőrség emberei csak a tisztesseges embert tudjak megbüntetni, ha épp nem szundikalnak az autóikban valahol a város központi részén.