Véleményfal

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 16:43
A cikk címe: Több megértésre számított
ÉRTÉKELÉS: 5

Pont a velemenyformalokra es a lakossagra kene jobban odafigyelni , polgarmester ur! Altaluk vezeti most a varost. De nagyon ugy nez ki nem az akaratuk szerint. Nem megsertodni kell hanem felhagyni az onkenyeskedessel!

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 16:26
A cikk címe: Ihatatlan ivóvíz?
ÉRTÉKELÉS: 5

Ezelott 30-40 evvel Sepsiszentgyorgy hires volt az ihato, jo izu vezetekes vizerol.Ma? Eleg lecsavarni a csaprol a szurot,megnezni a tartalmat es mindjart elmegy az ember kedve a szomjoltastol. A furdoszoba kellekei is tonkre mennek a sok vizko lerakodastol, barmennyire is sikal az ember makacsul ujratermelodnek . A vizet hasznalo elektromos gepek is lassan de biztosan megadjak magukat.Persze a sok kellemetlenseg miatt az egadta vilagon senki sem vonhato felelosegre.

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 15:26
A cikk címe: Milyen ünnepre számíthatunk?
ÉRTÉKELÉS: 0

AZ elmult evekben a kovetkezo autonomiakrol hallottunk: Szekelyfoldi teruleti autonomia, Erdelyi magyar autonomia, Kulturalis autonomia, Szemelyi elvu autonomia, Helyi autonomia [decentralizacio ]. Kerdesem hogy melyik automia format akarjuk megvitatni a roman kozvelemennyel, mert a felsorolt autonomia formak nagyon kulonboznek egymastol. Reszletes kidolgozott leirasa csak a szekelyfoldi teruleti autonomianak van,[ Csapo Jozsef 1992, es kesobb az RMDSZ , az EMNP altal kidolgozott tanulmanyok altal]

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 15:11
A cikk címe: Korszerűsítések az ortopédián
ÉRTÉKELÉS: 7

Sok sikert a fiatal orvosoknak!

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 15:10
A cikk címe: Több megértésre számított
ÉRTÉKELÉS: 2

Editke kisasszony ! Kerdezze mar meg egyszer a polgarmestert ,hogy miert budos a varos !? Ebben a nagy melegben meg ejszaka sem lenet ablakot nyitni ! Megol a szarszag ,megha szekely is az !

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 14:41
A cikk címe: Indulatok Gidófalván
ÉRTÉKELÉS: 8

Nagyon témában van a kommentelő, hiába írja, hogy nem ismeri a szereplőket. Itt az egyetlen szereplő Zsigmond, aki fel kellene tegye a kérdést, hogy akar-e egy olyan közösségnek a vezetője lenni, ahol nem akarják, s nem ok nélkül, még akkor is, ha sikerült a vizsgája. Valamit csak nem csinál jól, ha ennyire ellenezik. Ami pedig a Sass Erika jellemzését illeti, nagyon aljas fogás. Ha már mindenáron ki akarta emelni Zsigmondot, nem úgy kellett volna, hogy Erikát bemocskolja, csak úgy, ismeretlenül. Ha a szülők, kollégák s a gyermekek kedvelik, az csakis az ő érdeme, ezt nem tudja senki elvenni tőle, a tiszteletet nem kierőltetni kell, hanem kiérdemelni. Nem beszélve arról, hogy a szülők csak a saját akaratukat nyilvánították ki, s nem ültette fel őket senki, hogy kiálljanak mellette. Ha minden követelménynek megfelelt volna, s elment volna versenyvizsgázni, nem biztos, hogy most Zsigmond lenne az igazgató.

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 14:40
A cikk címe: Indulatok Gidófalván
ÉRTÉKELÉS: -6

Tisztelt hozzászólók, Zsimond tanár úr nem harcol! Egész életében önmagát támogatta! Nem kapott ajándékba semmit (még okleveleket sem)! Mindenért becsülettel, kitartással és saját erejével szerzett!! Mindenre rá dolgozott!!!! (Ne tessenek egy napon emlegetni Elena asszonnyal). Engedjenek meg egy megjegyzést ... Lehet az Őt "nemakarók" -nak van igazuk. Nem kell Gidófalvának, az iskolának és a szülőknek (a gyerekeket kérdezte valaki?) a szakmaiság, az őszinteség és a becsületesség! Nem tetszik, nem kellemes a szigorúság, a rend, a fegyelem .... és a tisztelettudá, mert hiszen azoknak eleget kell tenni. Minden szakmának megvannak a nehézségei, kár, hogy a gidófalvi iskolának csak ennyi jutott. Minden idő kérdése, ami Sass tanárnőt is illeti (hiszem, hogy mindent megtett, hogy jól irányítsa azt az intézményt amit átvett), ha valami nemtetszést vált ki Ő is mehet... . Inkább ettől legyen hangos a sajtó, mint, hogy arról írjanak mennyit csalt és lopott....

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 14:18
A cikk címe: Indulatok Gidófalván
ÉRTÉKELÉS: 7

Mindenki a saját javát akarja a mai világban, az igazgatóságnak is megvannak az előnyei, még akkor is, ha ezt nem verik nagydobra, csak azt azt az állítólagos sok munkát és felelősséget, ami ezzel jár. Ha nem lennének előnyei, egyesek nem ragaszkodnának foggal-körömmel a funkcióhoz. Ezelőtt is voltak színvonalas előadások Gidófalván a Tóth házaspár jóvoltából, s nem azért csinálták, hogy igazgatók legyenek, anyagi juttatásban részesüljenek vagy pontokat gyűjtsenek a dossziéba. Az igazgatóság és a kulturális munka két tál tészta. Nem kell senki igazgató legyen, hogy ezt csinálja, ha ért hozza és szereti. A vaskalapos korszak pedig rég lejárt, kell haladni a korral, még akkor is, ha a gidófalviak ehhez voltak szokva, s ezt tartják normálisnak.

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 11:45
A cikk címe: Több megértésre számított
ÉRTÉKELÉS: 5

Az a pár centis cementpor volna az útalap amit pl. a Vadász utcában láttunk? Most komolyan!

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 11:43
A cikk címe: Több megértésre számított
ÉRTÉKELÉS: 7

Na, ha olyan jó munkát végeztek, akkor a lakosság igya meg a levét! Ugyanis csatornázást nem cseréltek. Hosszú távú megoldás: hosszú ideig büdös és fertőz nagyobb esők után az udvarokra, blokkpincékbe, pincékbe visszafolyt csatornalé. Folytassuk csak az önfényezést és struccpolitikát...

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 11:02
A cikk címe: Elvették a pénzét
ÉRTÉKELÉS: 9

Na, mindjárt a gyerek lesz a hibás, hogy miért volt nála 40 lej.

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 10:58
A cikk címe: Több megértésre számított
ÉRTÉKELÉS: 8

Akkor választási kampányban miért ígérget olyanokat polgármester úr, amiről ön is tudja, hogy nem önkormányzati hatáskör? Odafigyelni a városlakók óhajára és aszerint cselekedni, milyen hatáskör kell egy polgármesternek? A lakosságnak nem kiadványra, hanem több odafigyelésre volna szüksége. Tapsteret építeni normális közlekedés helyett kinek a hatáskörébe tartozott? Haszontalan sárkányhalmot tervezni, aztán civódni miatta, mire volt jó? Megértést akar? Ön mindenkihez megértéssel közeledett? Csak olyant várjon el mástól, amire ön is hajlandó!

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 09:32
A cikk címe: Ihatatlan ivóvíz?
ÉRTÉKELÉS: 1

Jo lenne tudni, hogy Kovasznan melyik forrasok vize nem ajanlott fogyasztasra. Vagy titok?

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 08:19
A cikk címe: Ihatatlan ivóvíz?
ÉRTÉKELÉS: 7

Hat igen!annyi penzt elkernek a vizminta vizsgalatert ,hogy annak arabol tobb mint egy evig palackozott vizet lehetne vasarolni!

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 07:56
A cikk címe: Két szó
ÉRTÉKELÉS: 4

Csak a lenyegrol vonjak el a figyelmet ! Szobrot avatunk ,diplomat osztunk es a sorsunk egyre nehezebb ,kilatastalanabb !

User
Dátum: 2017. augusztus 4., 06:19
A cikk címe: Mitől kong üresen a fej?
ÉRTÉKELÉS: 3

Schiller meg azt mondta, hogy "a buta fejekkel szemben maguk az Istenek is tehetetlenek". A jó hír az, hogy semmi új a nap alatt. A rossz hír meg...minden más, főleg az, hogy a butaságot a társadalom napjainkban már többé-kevésbé legitimizálta. Democracy is way overrated.

User
Dátum: 2017. augusztus 3., 22:57
A cikk címe: Halál és logika
ÉRTÉKELÉS: 5

nagyon igaz a lenyegre tappintott

User
Dátum: 2017. augusztus 3., 21:42
A cikk címe: Indulatok Gidófalván
ÉRTÉKELÉS: 6

Nem vitatja SENKI a sikeresen vizsgázó Zsigmond K. erdeményét az igazagatói székért. Arról van szó, hogy a szülők nagy hányada, nem kívánja abban a székben látni. A miérteket ők jobban tudják. Csak Ők tudhatják igazán. Sass Erikát megkedvelték, s e bizalom elnyeréséért ő nem hibáztatható. De az már rombolást eredményez ha a szülők óhaját figyelmen kivül hagyják. Mert az a nyílt társadalom, amit emleget, az nem létezik nálunk. Itt nincs logika, csak káosz, amit tudatosan építenek azok, akik mondjuk ez esetben is a szülők óhaját semmiben veszik. Egy ember miatt, s egy maréknyi felelőtlen pártkatona miatt. Ha megérjük, öt év múlva elbeszélgethetünk, hogy ki gondolkodott helyesen gidófalvi iskolügyön.

User
Dátum: 2017. augusztus 3., 16:54
A cikk címe: Halál és logika
ÉRTÉKELÉS: 5

Ebben az országban nincs logika, és a törvényhozásban egyáltalán nincs. Itt vannak kedvezményezettek és elhanyagoltak. A kedvezményt a kedvezményezetteknek az elhanyagolt állítja elő, mert a GDP növekedéséhez csak az elhanyagolt tesz hozza, nem a tiszt, az országygűlési képviselő, a törvénybíró (vagyis a kedvezményezettek).

User
Dátum: 2017. augusztus 3., 16:48
A cikk címe: Indulatok Gidófalván
ÉRTÉKELÉS: 2

Nem ismerem egyik szereplőt sem, de mert, hogy mindenütt és mindenben ellenzem a szabálytalan, kerülő úton való eljárást, a gondolkodásban fellelhető logikátlanságot, leírom itt, hogy mit érthet egy gyanútlan olvasó a cikk által közölt tényekből (ha azok...). Tavaly őszi igazgatói versenyvizsgán nem sikerült a Cetz János általános iskolába igazgatót keríteni. Nem tudni, hogy ezen a versenyvizsgán ki vett részt. Valószínűleg Zsigmond úr nem, mert nem volt teljes az iratcsomója, hiányzott belőle az oktatásmenedzseri oklevél, vagy a társasági tagság. Sass Erikának valószínűleg megvolt de vagy nem vizsgázott vagy nem sikerült. Ezért IDEIGLENES igazgatói kinevezést nyert el. A következő vizsgán Zsigmond tanár úr sikeresen teljesítette a feltételeket. Mivelhogy ezen nem volt vetélytársa csak neki sikerülhetett. A logika szerint Sass tanárnő nem is akarhatott igazgató lenni, ha nem vett részt a vizsgán... Az igazgatói állás betöltése nem lehet gondolom az idők végtelenségéig ideiglenes. Miért nem pályázott Sass tanárnő? Lehet itt egy hatalmi szó ami visszalépésre kényszerítette? Egy nyílt társadalomban nem lehet ilyen. Mindenkinek joga van továbblépni a szakmai fejlődés útján. Ha valaki oly könnyen lemond, vagy befolyásolható, vagy félénk, vagy nem akar, vagy mindhárom... Akkor viszont sajnálom, lehet nem is alkalmas vezetői szerepre. Miként lehet egy intézményben az utca nyomására vezetőnek lenni, ha van egy szabályok, törvények által meghatározott módja? Valaki feltette ezt a kérdést magának? Hát azt kérdezte-e valaki Sass tanárnőtől, hogy vállalja- e olyan körülmények közt az intézmény vezetését, hogy ennek ára egy szabályosan (mégha érdemei nem is okolják), versenyvizsgával kinevezett kolléga eltávolításával járna? Persze, ez egyáltalán nem lehetséges! De talán, vannak csodák ebben az országban... Itt csak a jellemek harcának lehetséges kimeneteléről gondolkodok hangosan. Lehet a szülői tanácsnak is egy véleménye az igazgató munkájáról és ezt el is mondhatja a képviselője az igazgató tanácsi ülésen. De a tanfelügyelőség és a minisztérium vizsgabizottságának eredményét csak az érdekeltek vétózhatták volna meg. És ilyen csak egy volt. Maga Zsigmond tanár úr... Mindig kritizáljuk a politikai-közigazgatási hatalmat a kulisszák mögötti eljárásrend szokásjoggá ültetése miatt. Én is. De, miért akarunk ugyanazokkal az eszközökkel igazságot tenni, ráadásul egy olyan ügyben amely a szakhatóság hatásköre. Ráadásul minden igazságtevés (pláne ily módon) ugyanakkor igazságtalanság is a másik félnek.

User
Dátum: 2017. augusztus 3., 15:19
A cikk címe: Halál és logika
ÉRTÉKELÉS: -5

ne politzalyon mindenki ugy rendezi az eletett ahogy akarja.SZERINTEM EN NEM TUDOK REDESEN IRN de maga meg rosszabul.Mit ir LOGIK,a nyelvtudasaval kell foglalkozzon.

User
Dátum: 2017. augusztus 3., 13:15
A cikk címe: Több megértésre számított
ÉRTÉKELÉS: 12

Lehet, hogy nem vagyunk elég megértők, de mi is szeretnénk, ha megértenék, hogy egyes intézkedések láttán, miért megy fel az emberben a pumpa. Például mikor kiderül, hogy az új adóövezeti besorolás alapján nemcsak többszörösét fizetjük az addigi adónak, hanem még az eladás, vagy öröklés esetén fizetendő közjegyzői illetékek is sokkal magasabbak. Mikor látjuk, hogy a besorolást milyen hanyagul végezték (lásd Zöld Péter, felújított közvilágítás ????, stb.) Nem vették figyelembe, hogy a város bizonyos részeit akár gyalogosan, akár autóval szinte lehetetlen megközelíteni, nem néhány hónapig, hanem akár éveken át (pl. régi Szemerja a Kós Károlyon át) Arra sem figyeltek, hogy vannak városrészek, ahol bizony nincs iskola, orvosi rendelő, üzletek, szórakozási lehetőség stb.. Ez nem emeli az ingatlan értékét a központban lévő ingatlanok szintjére, az adót pedig az értékére kellene fizetni ! Mi is kérünk egy kis megértést !

User
Dátum: 2017. augusztus 3., 11:13
A cikk címe: Statisztikákban jól állunk
ÉRTÉKELÉS: 1

Sajnos a székelyszáldobosi romák minden ellopnak az erdőfülei mezöről,szekerekkel mennek és amit találnak mindent visznek.A gazdák hiába tesznek feljelentést ugyse történik semmi.Miért nem lehet megállítani ezeket a lopásokat.Ha nincs arra területe mit keres más ember földjén?

User
Dátum: 2017. augusztus 3., 09:49
A cikk címe: Halál és logika
ÉRTÉKELÉS: 9

Na vegre mar,hogy valaki gondolkodni is tud ennel az ujsagnal.Hat errol beszelunk mi a kommentjeinkbe csak egy kisse durvabban fogalmazunk azert,hogy mindenki megertse.Szaz szonak is egy a vege:azok szemeben kik ezt az orszagot iranyitjak,az itt elo allampolgarok elete fabatkat sem er.Hogy miert?!Talalos kerdes!Mert az orszagot .......... iranyitjak!

User
Dátum: 2017. augusztus 3., 09:45
A cikk címe: Statisztikákban jól állunk
ÉRTÉKELÉS: 1

sajnos a csaladon beloli eroszak el kell erjen a gyilkopssagig ,hogy ennek megelozeseert tegyenek valamit a rendorok .

User
Dátum: 2017. augusztus 3., 09:00
A cikk címe: Milyen ünnepre számíthatunk?
ÉRTÉKELÉS: 2

Sajnos, csalodnom kellett a kozember románban is, egy nagyon jó román ismerösöm, olyan mejegyzéseket tett ,magyarok fele a közösségi oldalan, hogy ha moderátor lehettem vólna, rögtön törűlöm!

User
Dátum: 2017. augusztus 3., 07:08
A cikk címe: Csökkenhet a nettó fizetés
ÉRTÉKELÉS: 0

Elég ügyesek 😸😸😸😬😬😬

User
Dátum: 2017. augusztus 2., 22:41
A cikk címe: Elvették a pénzét
ÉRTÉKELÉS: 1

Egy kérdés : Miért volt egy 11 éves gyereknél 40 lej a játszótéren?????????? aztán egy megállapitás, miszerint hihetetlen, hogy déli órában ne legyen szemtanúja 1 ilyen eseménynek, ha már nem volt felnőtt a gyerekkel, amit szintén nem tartok helyesnek.

User
Dátum: 2017. augusztus 2., 17:20
A cikk címe: Milyen ünnepre számíthatunk?
ÉRTÉKELÉS: 1

Nem a románokkal van a baj,legalábbis nem a többséggel, hanem a politikusokkal akik szítják az ellentéteket.

User
Dátum: 2017. augusztus 2., 16:46
A cikk címe: Igazgatók a páston
ÉRTÉKELÉS: 2

Ha sok bukdacsolas aran is de sikerult igazgatoi poziciot bistositani a Berde Aron kijelolt igazgatojanak!Ha az RMDSZ valamit nagyon akar el is eri.......persze csak ilyen piti ugyekben!