Véleményfal

User
Dátum: 2017. július 5., 16:45
A cikk címe: Mit kell parádézni?
ÉRTÉKELÉS: -4

Mi a káros abban, ha ők is úgy élhetnek, mint mások? Miért természetellenes, ha ugyanez előfordul nem embereknél is a természetben? Divat és liberális gondolkodás nélkül. A természet természetellenes dolgot hoz létre? Itt nem követendő vagy nem követendő példáról van szó. Mindkét táborban vannak egyének, akik követendőek, és vannak akik nem, viszont, minden egyénnek egyenlő jogai kellene legyen, nem? Legyen jogom megválasztani kivel élek, hogyan osztozom vele. Mindez nem is volt annyira egyértelmű régebb, és nem is egyértelmű most sem sok helyen (pl. gyerekházasságok bizonyos közösségekben). És igen, tartom magam ahhoz, hogy a két dolgot össze lehet hasonlítani, mert mindkét esetben többség-kisebbség közti ellentétről van szó. Kérdezz meg egy többségit, hogy a (nemzeti) kisebbségi jogok követelése normális-e.

User
Dátum: 2017. július 5., 16:45
A cikk címe: Lépnek „medveügyben”
ÉRTÉKELÉS: 8

Kiloni: 1. juhok 2. kutyak 3. csobanok

User
Dátum: 2017. július 5., 15:59
A cikk címe: Mit kell parádézni?
ÉRTÉKELÉS: 4

A románia magyarság jogkövetelését összehasonlítani egy melegparádéval -- hát, ez igen-igen nagy butaságra, tájékoztalanságra, sőt, gonoszságra vall. Lám, mire viszi az embert a liberális nyeletlenség! Ugyanis ha a székely ember küzd a jogaiért, az természetes dolog, amit a melegek művelnek, az természetellenes. Ha a székelyek kivívják jogaikat, jobb lesz minden családnak, a gyerekeinknek; ha a melegek elérnék, amit szeretnének, nem lenne se család, se normális gyerek. Joguk van a másságukhoz, de ne hivalkodjanak vele, mert amit akarnak, az nem követendő példa, hanem káros a társadalomra nézve. És ez nem divat kérdése: régen sem lett gyerekük a meleg pároknak, most sem lesz. Röviden: kisebbségi jogok követelése = normális; egyneműek "családalapítása" = abnormális. Ezért nem lehet a kettőt összekeverni.

User
Dátum: 2017. július 5., 13:34
A cikk címe: Felfüggesztett illeték
ÉRTÉKELÉS: 0

És szerinted majd belekeverik a rendes szemétbe? Nem lehetséges, hogy a lerakatban szortírozzák? Nekem egy Tega alkalmazott mondta, hogy komoly összeget kapnak az összegyűjtött PET palackokért, kétlem, hogy csak úgy kidobnák az egészet...

User
Dátum: 2017. július 5., 12:41
A cikk címe: Beszámolt az igazgató
ÉRTÉKELÉS: 19

Dragabb a viz mint a sivatagban! Sokszor zavaros tele van mocsokkal, kemeny tonkreteszi a kazant, mosogepet..... es a tulszamlazasrol ne is beszeljunk.

User
Dátum: 2017. július 5., 12:34
A cikk címe: Mit kell parádézni?
ÉRTÉKELÉS: -5

Én nagyon érdekesnek tartom, hogy kisebbségiként nem vagyunk képesek megérteni egy másik kisebbség problémáit. A másik hozzászoló elég jól elmagyarázta, hogy miért is nem egyenjogúak még a meleg párok a heterókkal (de megjegyzem, hogy a megszokott párkapcsolat sincs sajnos elismerve, ha nem házasodnak össze, így ugyanaz a probléma náluk is fennáll). De lássuk azt, hogy miért kell felvonulni. Előre elmondom, hogy a magamutogatás és az egyéb külsőségek nem szimpatikusak, de ettől eltekintve úgy gondolom, hogy sok helyen még igenis szükség van hasonló megmozdulásokra. A fő oka ennek pont az, hogy felhívja a többség figyelmét, hogy igenis léteznek ilyen emberek, vannak problémáik, melyek megoldásra várnak. Ez semmiben sem különbözik attól, mint amikor az amerikai négerek probálták felhívni magukra a figyelmet, vagy amikor a magyarok mennek (sajnos csak ritkán) az utcára, hogy megmutassák, hogy léteznek és nincs minden rendben a jogaikkal. Az lenne jó, ha sem ők, se mi (magyarok) nem kéne vonuljunk sehová. Sok aktivista várja ezt a pillanatot, és pl. a mostani ír miniszterelnöknél sem az volt már a téma, hogy meleg vagy sem, hanem, hogy mi a programja. Mikor eljutunk erre a pontra, akkor én is azt mondom, hogy fölösleges az egész cirkusz. Pontosabban, akkor már nem lesz cirkusz. Ugyanígy gondolkoznak egyébként a románok is a magyarok jogkéréseivel kapcsolatban. Semmi bajuk velük, otthon beszéljenek magyarul, de az utcán, hivatalokban miért van erre szükség? Miért kell mindig cirkuszoljanak, hogy nincs elég joguk, hisz egyenlőek az alkotmány szellemében? Stb, stb. Érdekes, hogy a normális hangvételű újságok, tv oldalak komment rovatjai két esetben robbannak fel: mikor a magyarokról vagy a melegekről van szó. Tévedés ezt divatnak nevezni, inkább az elfogadottság miatt egyre inkább szembesülünk azzal, hogy sokan vannak, akik titkolták, de most már ki mernek állni a nyilvánosság elé. Úgy 10 évvel ezelőtt én is lehet furcsán néztem volna rájuk, most meg teljesen elfogadom őket. Azóta megismerkedtem ilyen párokkal (egyik munkatársam is az), és bár természetesen furcsa volt az elején együtt látni őket, látom, hogy szeretik egymást, boldogak együtt, szinte mindent együtt tesznek, ilyen szempontból még csodálatra méltóak is. 50-100 évvel ezelőtt egyébként az is probléma volt, ha fiú és lány együtt, kézen fogva sétált, hogy ne mondjam azt, hogy utcán csókolózott, :) Visszatérve a kolozsvárira, ami számomra visszás az egészben: - kérik, hogy felvonulhassanak, de nem engedik, hogy ezt megtegyék a központban - a ND kéri, hogy felvonulhassanak, nekik engedik (!) - újra kérik, de most már arra hivatkozva utasítják el, hogy a ND már felvonul ott - botrány van az ND felvonulásán (egyetértek, a színésznő is rájátszott, de attól még túlzás volt) - ezek után a melegfelvonulást akarják betiltani Nem hasonlít ez valamelyik másik erdélyi város polgármesterének a mesterkedéseire?

User
Dátum: 2017. július 5., 12:25
A cikk címe: Felfüggesztett illeték
ÉRTÉKELÉS: 1

Szelektiven gyujthetik a szemetet ugyis mikor az auto megerkezik mindent felraknak egy helyre.........

User
Dátum: 2017. július 5., 11:59
A cikk címe: Életbevágó feladat
ÉRTÉKELÉS: 9

Es meg valami,kedves ujsagiro ur.On honnan tudja igy elore megjosolni,hogy a medve embert fog olni.Talan a bulgariai Baba Vanga rokona?!Ami pedig azt a ket fiatalembert illeti,oket sajnalom es tudom mit erezhettek,mert a Ceausescu idejeben Tusnadfurdon egy este a Tulipan vendeglobol a satorhely fele tartva az Olt folyo partja mellett roviditettunk es ha a vizbe ne vessuk magunkat,ma nem kommentelgetnenk a medve vedelmeben.Valoban veszelyes allat es mindenkeppen kerulni kell a talalkozast vele,de ennek ellenere nem ez a megoldas.KVOTARA levadaszni oket,hamis adatok szerint, ez NEM MEGOLDAS!!!

User
Dátum: 2017. július 5., 11:47
A cikk címe: Életbevágó feladat
ÉRTÉKELÉS: 13

De pontosan ezen lehet filozofalni,hogy ki hany hektar erdot vagott ki,mert ebbol adodott a problema.Csak az a baj a roman politikusokkal,hogy elobb cselekszenek aztan gondolkodnak.Es ez minden teruleten igy van.Ha mar kiirtottuk az erdoket minek a medve-alapon.Csakhogy az ilyen gondolkodasmod a sajat hazank pusztulasahoz fog vezetni.Egyeseket az UDMR-bol ez nem erdekel mert ok nem is tartjak hazajuknak ezt az orszagot.Az erdoirtasok azonnali letiltasa,a kivagott erdok visszaultetese(kotelezo modon azon cegekkel akik a vagasokat vegeztek)es a veszelyes(de csakis a bizonyitottan emberre es emberi telepulesre veszelyes)medvek kilovese.Ez lenne a megoldas es nem az irodakbol hamis adatok alapjan osszeallitott kvotavadaszat.

User
Dátum: 2017. július 5., 11:36
A cikk címe: Lépnek „medveügyben”
ÉRTÉKELÉS: 21

Az UDMR foglalkozzon a romaniai magyar kissebbseg problemaival es jogaival,ne a vadaszattal.Szavazopolgarai nem azert szavaztak rajuk,hogy erdoket irtsanak es kvotara vadaszgassanak a roman csatlosaikkal!!!

User
Dátum: 2017. július 5., 11:31
A cikk címe: Lépnek „medveügyben”
ÉRTÉKELÉS: 17

Az Europai Unio is fog lepni ebben az ugyben,ha netan a PSD-s kormany ezt alairja nektek ebben a formaban.A medveket nem az irodabol osszeirt hamis adatokbol allo lista szerint kell megszamlalni,hanem terepen es csak azutan lehet megallapitani,miutan realis adatok alapjan folmertek,hogy hany medve is el a Karpatok erdoiben,hogy hanyat szabad evente kiloni(ezekbol prioritasa valoban azon egyedeknek lehet melyek emberi telepulesre veszelyesek).A vadasztorveny olyan modositasat koveteljuk mely tiltja a csalik es csapdak hasznalatat a vadaszaton,fokeppen a medvenel.A tobbit majd a peticiobol megtudjatok miutan az E.U.-ban fololvastak.Csak arra varunk,hogy kell-e modositani a peticiot a PSD iranyaban.Ezt abban az esetben, ha ebben a formaban alairjak,jovahagyjak nektek.

User
Dátum: 2017. július 5., 10:07
A cikk címe: Mit kell parádézni?
ÉRTÉKELÉS: 1

Kedves uram! Először talán végig kéne nézni, hogy milyen is volt a felvonulás, egy csendes, nyugodt felvonulás volt, nem volt orgia, nem voltak péniszek stb. Fehér pólóban volt mindeki és egyet sétáltak. De úgy látom, Ön jobban örül annak, h a neonáci Új Jobboldal az a központban parádézhatott.. A melegek nem azt viszik ki az utcára, hogy ki kit szeret, hanem olyan jogokat kérnek, amivel az Ő életük is könnyebb lesz.. mert szerethetik egymást, meg együtt élhetnek ez tény és való, de míg nem tudnak házastársak lenni, nagyon sok olyan probléma lép fel, amit nem tudnak megoldani. Csak egy párat sorolok föl, hogy érthetőbb legyen. Ha egyik kórházba kerül, a másik nem maradhat bent nála, mert csak első fokú hozzátartozók lehetnek bent. Lehet, hogy éveken keresztül együtt élnek, csendben, melegségüket a 4 fal közt megélve, nem zavarva senkit, közösen gyűjtögetnek és egyik meghal, ne agyj Isten, a másik nem örökölheti a vagyont! De ne fussunk ennyire előre és a nagyon fájdalmas dolgokat hozzuk elő, közös bankkölcsön stb, ezeket Ők nem tudják megcsinálni, hiszen a törvény nem engedi számukra. A meleg jogok nem azt jelenti, hogy az utcán akarnak szexelni, orgiákat csapni stb... egyszerűen egy társadalmi normáról van szó, ahol nyugodtan megfér mindeki, annékül hogy valakit inzultáljanak az úton a mássága miatt! Ezeken kéne egy kicsit elgondolkodni, mielőtt ajtóstól rontunk a melegkérdésre!

User
Dátum: 2017. július 5., 09:29
A cikk címe: Lépnek „medveügyben”
ÉRTÉKELÉS: 16

Ez a majom kornyezetvedelmi miniszter volt tobb izben ha jol tudom es akkor sem tett semmit a vadkarok megoldasaban. Ez mellett felretajekoztat. Nem lepett eletben semmilyen tiltas, a miniszteri rendelet kiadasat felfuggesztettek, mert az ezt alatamaszto tanulmany nem utotte a mercet, a roman akademia nem hagyta jova. Aztan a vadkarok szambeli novekedese is santit, csak az ujsagironak ki kellene kerni az adatokat az erdeszeti felugyelosegtol es rogton kirajzolodna, hogy az egesz felhajtas celja az elvtelen vadaszat visszaallitasa, hiszen a torveny lehetoseget ad a jelen pillanatban is a problemat okozo medvek megolesere, akar az anyamedvere is.

User
Dátum: 2017. július 5., 08:43
A cikk címe: Életbevágó feladat
ÉRTÉKELÉS: 12

Én még mindig azt mondom a legnagyobb probléma az erdőirtás és az erdő közelében épitett ''kis'' nyaralók.Igy sajátítsuk ki a medve életterét.Bemegyünk a még megmaradt erdőkbe a láncfürészt jól meggégészük, ha elfáradtunk elmegyünk gombászni,leszedjük az erdei gyümölcsöket(a cigányok egész szezonba ezeket árulják az út mentén) is, aztán sír a szájunk, ha a medve támad.Nem a medvékkel vannak itt a bajok.Hova menjen már az a medve ha minden méterbe egy emberbe botlik?

User
Dátum: 2017. július 5., 05:13
A cikk címe: Beszámolt az igazgató
ÉRTÉKELÉS: 8

Nem tartozik kozvetlen a temahoz,de tegnap es ma is arra ebredtunk a Rozsa negyedben ,hogy nincs viz ...nem lehet mosakodni,nem lehet a Wc-et lehuzni. Ki a felelos? Ki szorakozik velunk? Nagyon vigyazzatok "elvtarsak",mert egyszer betelik a pohar!!!

User
Dátum: 2017. július 4., 23:29
A cikk címe: Rettegnek az emberek
ÉRTÉKELÉS: -9

Az a szegény medve veled kellene kezet fogjon!!!! Sok szerencsét!!!!

User
Dátum: 2017. július 4., 21:18
A cikk címe: Rettegnek az emberek
ÉRTÉKELÉS: 0

Benedek ur hogyan tovab

User
Dátum: 2017. július 4., 12:57
A cikk címe: Tartják a tempót a korral
ÉRTÉKELÉS: 0

EZZZ IGEN! OLYAN LICI IS VAN KÉZDIN AHOL 1 INTERAKTÍV TÁBLA VAN AZ EGÉSZ SULIBAN ÉS AZT SEM HASZNÁLJÁK,MERT NEM SZABAD! SCOALA CU INCETINITORUL....

User
Dátum: 2017. július 4., 10:29
A cikk címe: Beszámolt az igazgató
ÉRTÉKELÉS: 11

Illetékkel akarják "rávezetni" a lakosságot? Úgy tűnik, hogy a szekér elkerülte a lovat önöknél. Majd jól „megtaxáljuk” őket, aztán kész, probléma megoldva. „mar 2014 ota adunk ingyen szelektives zsakokat” – hol és kinek? Milyen gyakorisággal, hogy észre is vegyük? Ne vicceljünk, hány lakó jutott ilyenhez? A kukázókra büntetést kiróni? Önöknek csak a büntetés jut eszükbe, mint megoldás, mindig? Gosp com weboldala? Egy falusi általános iskolának profibb internetes oldala van. Azt legalább olyan gyermekek készítik, akiket érdekli amit csinálnak.

User
Dátum: 2017. július 4., 09:59
A cikk címe: Készülődnek az elöljárók
ÉRTÉKELÉS: 0

És vajon fogadják őket?

User
Dátum: 2017. július 4., 09:57
A cikk címe: Ellenség vagy ellenségkép?
ÉRTÉKELÉS: 9

Ebben a regenyben meg van valami amit elfelejtett a tisztelt ujsagiro megemliteni.Es ez a valami nem mas mint a GONDOLATRENDORSEG.Ez mindenutt ott van es eberen figyel,hogy aztan lecsaphasson azokra akik a rendszer szerint nem helyesen gondolkodnak.Ma Angella Merkel asszony Nemetorszagja jo pelda erre,ahol a gondolatrendorseg az internetet figyeli es le is csap azokra akik a migracio ellen mernek lobbizni.Na nehogy valaki felreertsen,nem azt akarjuk ezzel mondani,hogy Romania milyen egy jo es demokratikus orszag.Nem,nem!Itt is ugyanugy figyel a gondolatrendorseg mint Nemetorszagba es ha parancsot kap ra akkor le is csap azokra akiket a rendszer ugy gondolja,hogy nem helyesen gondolkodnak.Micsoda Orwelli korszakot elunk.Valoban erdemes elolvasni ezt a regenyt,aki pedig nem szeret olvasni az toltse le a filmet a netrol.A cime azonos a regennyel:1984.Egyebkent Orwellnek meg van egy nagyon jo es tanulsagos regenye,cime:Allatfarm.Ez is megtalalhato film valtozatban,a cime azonos a regennyel!

User
Dátum: 2017. július 4., 09:45
A cikk címe: Felfüggesztett illeték
ÉRTÉKELÉS: 5

Baroton szelektiven se lehet gyujteni a szemetet es az ara megis megnott a dij !!!! Naponta a kukat a ciganyok szetszedik,hiaba zacskozzuk be es szetszorjak a varos teruleten es a varoson kivul az utmenten ! Ellenuk miert nem tesznek valamit?

User
Dátum: 2017. július 4., 08:32
A cikk címe: Beszámolt az igazgató
ÉRTÉKELÉS: -4

Gosp-Com Kft: Fontos kiemelni, hogy ez az illetek nem a hulladekszallito vallalatokra kiszabott buntetes, hanem ezzel a lakossagot szeretnek ravezetni arra, hogy kevesebb hulladekot tegyenek ki elszallitasra, nagyobb odafigyelessel valogassak szet a csomagoloanyagokat, illetve azok ne keruljenek bele a vegyes, haztartasi hulladektarolo kontenerekbe. A szelektiv hulladekgyujtes Kezdivasarhelyen, kulon autoval, kulon program szerint tortenik (tombhazlakasoknal hetfo, szerda, pentek; maganlakasoknal minden honap utolso heten) Sajnos tobb helyen a lakok a tombhazak kozotti szelektiv hulladeknak kihelyezett kukakat haztartasi hulladekkal toltik tele, igy azokat a haztartasi hulladekot gyujto autok veszik fel. A szelektiv hulladekgyujtes erdekesseget veve, mar 2014 ota adunk ingyen szelektives zsakokat, kulon szines feliratokkal ellatva (papir-kek feliratos; muanyag-sarga feliratos; uveg-piros feliratos), van hulladekudvarunk is, ahova barmikor leadhatjak a lakok a kiszelektalt hulladekukat melynek ellenerteket leszamoljuk a szamlajuk osszegebol. Ezen kivul evente szervezunk tavaszi illetve oszi lomtalanitast is, amely soran minden haztartasban feleslegesse valt targyat, lomot elszallitunk, voltak tavasszal zoldhulladek gyujto napjaink is, egy honapon keresztul minden hetvegen ingyen gyujtes volt, es juniusban kulon szelektiv hulladekgyujto napunk is volt, amikor a nagyobb elektronikai cikkeket haztol vettuk el, ezzel is megkonnyitve az ellszallitast, cipekedes. A Gosp-Com Kft-nek nem all modjaban buntetest kironi azokra a szemelyekre akik a kukakbol gyujtogetnek es a gyujto szigeteken a folder szemetelnek, ez a Helyi Rendorseg hataskore ala tartozik. A Gosp-Com Kft Facebook es weboldalan megtekintheto a kiszelektalt hulladekrol keszitett fotok es informaciok.

User
Dátum: 2017. július 3., 22:32
A cikk címe: Valakiknek hasznos a hisztéria?
ÉRTÉKELÉS: 10

Szerintunk,az annyit jelent draga szekuskam,hogy tobbunk szerint.Mert szerintem az egyes szam,szerintunk az tobbes szam,ami annyit jelent,hogy tobb ember velemenye,meg akkor is ha egy ip.cimrol erkeznek a kommentek.Es arra alapozzuk a felteveseinket,hogy Bako megyebol a fat szallito kamionok utja a maksai Schweighofferhez,Kovaszna megyebe vezet,nem hinnenk,hogy Maksa mas megyebe lenne.Az itteni rendorseg pedig soha nem fogott el egyetlen illegalis transzportot sem.Hogy miert?!Mert SZERINTUNK a tolvajok lefizetett csatlosai.Jobb lenne ha a Kezdivasarhelyi rendorseg amig az utan nyomozgat,hogy ki mit ir a neten,a tolvajok utan nyomozgatna es a hazaarulok utan.Es kezdhetne ezt a sajat emberei koreiben mert tolvajbol is meg hazaarulobol is van koztuk eleg.

User
Dátum: 2017. július 3., 20:32
A cikk címe: Valakiknek hasznos a hisztéria?
ÉRTÉKELÉS: -6

Ki az a "szerintünk"? Mire alapozod, hogy a szálak Kovászna megyébe vezetnek? Megint a hasadra üttél, mint amikor a szekus dosziékkal fenyegetőztél – mert a szavajárásod alapján csak te lehetsz az a nyeletlen.

User
Dátum: 2017. július 3., 20:28
A cikk címe: Gyógyszert olcsóbban
ÉRTÉKELÉS: 5

Ne, itt meg egy másik, ezúttal vallási ünneplésünkbe köt bele ez a fickó! A vajanfalvi juhászlakodalommal, azzal kéne foglalkoznod, nem a Kálvin-héttel. Idegesít ugye, ha összetartunk?

User
Dátum: 2017. július 3., 20:24
A cikk címe: Gyógyszert olcsóbban
ÉRTÉKELÉS: 5

A kifinomult stílusod és a helyesírásod alapján azt gyanítom, az a román fickó vagy, aki a múltkor belekötött Szent László magyarságába. Arra kaptál egy frappáns választ, amit szépen elengedtél a füled mellett, most meg egy hagyományos székely ünnep szúrja a szemed. Azt tanácsolom, foglalkozz a nemzettársaiddal, óvjad őket a kultúrától, minket meg hagyjál békén. Da?

User
Dátum: 2017. július 3., 20:17
A cikk címe: Beszámolt az igazgató
ÉRTÉKELÉS: 4

Az igazgato ur szanalmas,csak makog-mekeg ....lattam a tv-be:)))

User
Dátum: 2017. július 3., 17:24
A cikk címe: Gyógyszert olcsóbban
ÉRTÉKELÉS: -4

ezer szekelyleany napja.Ezzel buzditsak a fiatalokat a helyet dolgozzanak vagy tanuljanak .Nalunk ilyen hülye propaganda ebben a vilag egyik lekcivilzalt orszagban a földön,Annyi szerencsetlen szekely vagy magyar dolgozik kicsi penzert pedig iskolazottak.PELDA. a leanyomnak az egyetemen van egy franciat tanulo romaniaboljövö tanarnö szegeny mindent ujra kell tanulyo olyan rossz allig megy kerekszü de meg nincs vege. az apja jogasz volt itt pedikg dolgozo.Apostan sok fiatal minden nyelven beszelö olcson dolgoznak mert nem ismerik ell a diplomajukat.Ne vezesseg fere az embereket plane a fiatalokat es annyit ne ünnepelyenek.Igy nez ki egy patika eppen ugy mint ök.

User
Dátum: 2017. július 3., 17:06
A cikk címe: Beszámolt az igazgató
ÉRTÉKELÉS: 6

Amig olyan kukakat nem szerelnek varos szerte,amelybe nem lehet belemaszni,addig nincs amit beszelni a szelektiv szemet gyujtesrol.Nap mint nap latni ahogy a purdek a kukakban tepik szejjel a szemetes zsakokat es turkalnak es szemetelnek.Persz konnyebb buntetni a legkondis borszekes irodabol mint konkret lepeseket tenni a szelektiv szemet gyujtes teren.Ennyit tudnak,ennyit csinalnak.