Felhívás!

Zsinórmérték

A rendszerváltás hajnalán azt hittük naivan, hogy miként Jim Morrison írta, „The West is the Best”. Hogy a Nyugat a mi jövőnk. Ám ez a Nyugat teljes mértékben kifordult önmagából, vezető államai gondolatrendőrséget, brutális cenzúrát működtetnek, sajtójuk hazugságban, képmutatásban felveszi a versenyt a kommunista propagandával, az Európai Unió pedig a tagállamok felett ideológiai kontrollt kíván gyakorolni, ránk akarják kényszeríteni az illegális migránsokat, az LMBTQ őrületet, a zöld színekbe öltöztetett globalista diktatúrát. Ez ellen nyílt sisakkal, következetesen és tudatosan a lengyel, illetve a magyar jobboldal küzd, mely sikerrel integrálta a közép-európai államok többségét a V4-nek nevezett normalitási közösségbe.

A magyar jobboldal fő ereje a Fidesz, melynek hétvégén megrendezett kongresszusa egy győzelemre készülő, győzelemre hivatott közösség képét mutatta. Elnökké ismét Orbán Viktort választották, aki nagy ívű, korunk minden fontosabb problémáját felvillantó, a szokásosnál személyesebb bevezetésű beszéde a nemzeti politika zsinórmértékének is beillik. Hadd idézzek belőle egyetlen passzust:

„Szép dolog az ideológia, a politikai rendezőelvek, a nemzetközi pályát befutó politikai eszmék, de a nap végén egyetlen megkerülhetetlen, kiválthatatlan és leválthatatlan erő, hatalmi tényező van, és ez a magyar nép. Ahogy Lincoln mondta: a népből, a néppel, a népért. Ma már ilyet persze nem szabad mondani, mert ez populizmus. De amelyik párt ezt megérti, rájön a nyitjára, megtalálja a módját, hogy ne vezérlőeszméket, hanem az embereket, a népet, a nemzetet szolgálja, és hajlandó is e szerint cselekedni, az maga is megkerülhetetlen erővé válik.”

Ez a néhány gondolat nem más, mint a nemzetépítő állam, a nemzeti megalapozottságú utilitarizmus politikai megközelítésmódjának kvintesszenciája. Erre vezethető vissza a beszéd megannyi bon mot-ja közül az, hogy a Fidesz politikájával azok is jól járnak, akik nem a Fideszre szavaznak. Mert ez a lényeg, amit a választók többsége remélhetőleg felfog a jövő évi választások előtt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások