Felhívás!

Végzetes színjáték

A hírcsatornákon szétlőtt lakónegyedek, lebombázott kórházak, megsemmisített iskolák, sebesült gyermekek, utcán heverő holttestek, menekülők tömegei láthatók folyamatosan az Ukrajnában immár 29 napja áldozatokat szedő orosz hadjárat fejleményeiről beszámoló tudósításokban. Véres valóssággá vált, amire a földrész lakossága még rémálmában sem gondolt – pusztító háború dúl Európában.

A Földgolyó nyugati fele egyöntetűen és kizárólag Vlagyimir Putyin orosz elnököt hibáztatja a kirobbanásáért, a valóság azonban nem olyan egyszerű, mint ahogy azt láttatni akarják. Mert az igaz ugyan, hogy Oroszország támadta meg Ukrajnát, ami mélységesen elítélendő, mint bármelyik erőszakos lépés. Ha viszont békét akarunk, akkor a fölött sem hunyhatunk szemet, hogy erre miért vetemedett. Kénytelenek vagyunk felidézni, hogy Ukrajnában durván megnyirbálták a nemzetiségek jogait. Hogy a párbeszéd és a diszkriminatív intézkedések visszavonása helyett Ukrajna fegyveresen támadt a Donyeck és Luhanszk környéki orosz lakosságra. Hogy a NATO keleti terjeszkedését támogató és elősegítő ukrán magatartás miatt Oroszország fenyegetve érezte magát.

A két állam viszonyát megmérgező folyamatok elindítása nem, de a kiteljesítésük a jelenlegi ukrán elnököt, Volodimir Olekszandrovics Zelenszkijt terheli. Hiszen ő volt az, aki nem tartotta be a többségében oroszok lakta határ menti területek és Kijev között létrejött, fegyvernyugvást hozó minszki megállapodást. Aki szemet hunyt a nemzetiségeket ért szélsőjobboldali atrocitások fölött. Aki az érdemleges párbeszéd elutasításával, intézkedéseivel és kinyilatkoztatásaival folyamatosan ingerelte Putyint.

És szintén ő az, aki béketárgyalásokat szorgalmaz, miközben elzárkózik a kompromisszumoktól, felfegyverzi a civileket, és harcra buzdít, ezzel tovább növelve az áldozatok számát. Ráadásul NATO-beavatkozást követel az ukrán–orosz konfliktusba, mit sem törődve, hogy ez óhatatlanul a harmadik világháború kitöréséhez vezetne. Hősként tetszeleg, de csak a rá kiosztott szerepet játssza, ami nem csak Ukrajnára, hanem a világ egészére is végzetes lehet.

Ilyen előzmények után kérték egyes európai politikusok, hogy Zelenszkijt jelöljék Nobel-békedíjra. Nyugat elveszítette a józan ítélőképességét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. március 24., 9:39
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Nem ki tüntetésre, hanem elzártan gyógykezelésre kellene , mihamarabb rendelni!! Valamint azokat a meg gondolatlan,haszon leső “vezető erőket” is akik aktívan részt vettek – vesznek és nagyon remélem, hogy már nem sokáig tehetik ! Szégyen ! – Hogy a “civilizáció” ennyire el korcsosult, az emberiség a meg osztottsága ? miatt nem képes?! Hatékonyan “védekezni “!

 • User
  Dátum: 2022. március 24., 21:39
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A minap egy romániai tv csatorna műsorában egy AUR politikus ugyanezt a háborút elemző szöveget mondta be, csak románul. Az eredeti szöveg oroszul volt?!… Egyébként felháborító, hogy az elfajzott nyugat felelőtlenül támogatja az ukrán ellenállást. Úgy hírlik, hogy a jobb megélhetés reményében nyugatra elvándorolt honfitársainknak is már elegük van belőlük. Azért is sürgős Zelenszkij fegyverletétele, mert már alig várják, hogy minél hamarabb tudnának a demokrácia kánaánjába(Oroszországba) bejutni és ott munkát vállalni. Még szerencse, hogy az ukrán elnök kiprovokálta ezt a speciális beavatkozást, így legalább megismerhették ezt a karizmatikus Putyint, aki bajnok többek között a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartásában is. Milyen kár, hogy eddig nem tudtak róla és jó pár évet eltékozoltak az együgyű, romlott nyugatiak körében.

  • User
   Dátum: 2022. március 27., 10:48
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Egy ideje nagyon úgy néz ki, hogy az AUR és a székelyek egy része ugyanazt gondolja. Megáll az ész. Úz völgye elfelejtve. Dan Tanase elfelejtve. Nagyapáink szembeköpve.

 • User
  Dátum: 2022. március 25., 11:57
  ÉRTÉKELÉS: 11

  igaza van nem egyedul Putyin a hibas ,,a szel nyugatrol fuj sajnos.elitelek minden agressziot ,bantalmazast,sajnos artatlan emberek szenvednek Amerika szinte fajlalta amikor Putyin nem tamadott februar 16-an.megtette 24-en addig provokaltak.sajnos valakik nem akartak beket mert a beket nem harci eszkozokkel vivjak inkabb bekes uton ertelmes targyalasokkal