Felhívás!

Üzenet a jövőből

A helyi előljárók, képviselők koszorúzásával kezdődött a nemzeti ünnep alkalmával szervezett megemlékezéssorozat Szörcsén, a templomkertben, ahol emlékmű őrzi az 1848-as, valamint az első és második világháború szörcsei hőseinek nevét, emlékeztetve a helyieket arra, hogy településük fiai készek voltak életüket is adni a szabadságért.

Biró Erika lelkész nyitota meg a rendezvényt, majd Szász Magdolna ünnepi beszéde után Szász Tibor köszöntötte az egybegyűlteket és a székelytamásfalvi, valamint helyi lovasokat, szekereseket, majd Albu Erika gyönyörű hangján felcsendült a régi székely himnusz. A lovasok Kovászna felé indultak, az ünneplők a kultúrotthonba mentek, ahol ünnepi istentisztelet, majd műsor következett.

Az iskolások Barabás Hajnalka tanítónő vezetésével versekkel és énekekkel tisztelegtek a hősök és a szabadságharc eszméje, szellemisége előtt, majd a nagyobbak a lelkész vezetésével színjátékot adtak elő, ami a távoli jövőből érkező unokán keresztül „rázta fel” a mai „merjünk kicsik lenni” életformába süppedteket, és biztatta a szabadság melletti kiállásra. A himnuszok eléneklése előtt beszédet mondott Fejér Levente zabolai polgármester, Fejér Zsolt zabolai RMDSZ-elnök, Benedek József helyi tanácsos. A férfikórus nótázása méltó záróakkordját képezte a tartalmas ünnepnek.

Gáspár Erika

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.