Urak, nincs pótvizsga!

Milyen kevésbe kerül a halhatatlanság! Szinte hihetetlen az az áhítat, mely egy katedrát jó pénzért átitat, hogy soha el ne feledjük azt, aki azon ül. A Wesley János (Johann) Evangélikus Lelkészképző Főiskola oktatói – Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás teológus, Nagy Péter Tibor szociológus, Szilágyi Gál Mihály filozófus – nem tudni, mi minden után úgy döntöttek, hogy Soros György pénzhatalmi fenntapodót javasolják Nobel-békedíjra. Levéllel fordultak hát északra, címzett: Oslo, Parlament. Az indoklás is köztudott lesz, ma idézünk abból. „Az általa elnökölt Open Society Institutes mindenütt a világon támogatja a békés átalakulás ügyét… Az általa finanszírozott Central European University magas akadémiai színvonalon képzett diákok ezreit bocsátotta ki…”

A Wesley János-intézet segíti a gyengén érettségizetteket az újabb felvételi vizsgák előtt. Színvonalát ezután innen fogjuk vizslatni, Norvégia fővárosa, Oslo és Nobel Alfred után csupán. Hátborzongató számunkra azonban, hogy azt a Sorost, aki ijesztő pénzekkel serkenti az iszlám tömegek beözönlését ide, azt a Sorost, aki a magyarokat „szeretve” tereli be milliárdos költségein Ázsia, Afrika iszlám tömegeit Európába, aki célirányosan támogatja a nemzeti demokratikus magyar kormány ellen fellépő szemét népséget… Teszi ezt csipetnyi álmagyar és álkeresztény ugyanúgy, ahogy az ún. magyarországi civil szervezetek teszik hatalmas pénzekért.

Ha a Vidám Bélyeggyűjtők Nemzetközi Szövetsége tenné ugyanezt, oda se neki. Ám a nevezett egy oktatási intézet, tehát hallgatnak rájuk a gyengén érettségizettek is, talán a szülők is. Nehéz a tétel a felvételiken, de tanulni lehet és kell. Ám a halhatatlanság, a hírnév érdekében, amit ez az öt műmagyar oktató tesz, az bevésődik a magyar nemzet s tán más népek tudatába is: eladó az egész (hit)világ? Hiszen Júdás is kapott egy marékkal, s lám, még ma is emlegetem.

Nem bocsájtunk meg a nemzetünk ellen vétkezőknek soha. Isten engem így segéljen, tanár urak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.