Felhívás!

Ünnepi ülés ellenzék nélkül

1990. május 2-án ült össze a rendszerváltás utáni első, immár szabadon választott Magyar Országgyűlés. A 30. évforduló alkalmából a parlament ünnepi ülésen fogadott el egy hivatalos nyilatkozatot, mely emléket állít a három évtizeddel ezelőtti eseménynek, megemlékezik a nyilas és a kommunista diktatúra áldozatairól.

Nem hallgat arról sem, hogy a letűnt rendszer fenntartóinak uralmi törekvései 1990 után sem szűntek meg, s azoknak az új Alaptörvény elfogadásáig nem sikerült gátat szabni. Az Orbán Viktor, Kövér László s további hat fideszes, illetve KDNP-s politikus által benyújtott szöveg a 2012 előtti korszakot posztkommunistaként jelölhető időszaknak nevezi.

Az ünnepi ülésről az ellenzék nagy része távolmaradt, kivételt csak Volner János független képviselő és Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője jelentett. Volner igennel szavazott, Dúró Dóra nemmel; utóbbi azzal indokolta ellenszavazatát, hogy a nyilatkozatban a kisiklatott rendszerváltást a szentistvánihoz hasonló teljesítménynek nevezik.

A kommunista utódpártok, az MSZP és a DK, illetve fullajtárjaik, az LMP, a Momentum, a Jobbik és a Párbeszéd távolmaradása nem meglepetés, hiszen bármit is hazudnak a múlthoz való viszonyukról, ténykérdés, hogy ma is tőlük kell félteni a rendszerváltás legfontosabb vívmányát, az ország függetlenségét, ők azok, akik rendszeresen feljelentik Magyarországot Brüsszelben, akik az Egyesült Európai Államokban oldanák fel a megmaradt magyar szuverenitást. Nyilvánvaló, hogy a ballib ellenzék részéről az lett volna a demokratikus eljárásmód, ha részt vesznek a gyűlésen, majd nemmel szavaznak, de ők, akik évek óta a lehető legkonfrontatívabb politikát képviselik a kormánnyal szemben, ezt nem találták elég hangsúlyosnak.

Ők azok, akik a minél rosszabb, annál jobb elv mentén igyekeznek minél többet ártani. Most például, amikor Soros György a világjárványt kihasználva soha le nem járó kölcsönt akar az Unióval elfogadtatni, a nyilvánvaló politikai befolyásszerzés ezen arcátlan kísérletét éppúgy mentegetik és félremagyarázzák, mint a korábbit, mely Európa migránsokkal való betelepítéséről szólt, s melynek megvalósítása folyamatban van ma is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.