Felhívás!

Újabb provokáció

A tömegek bizonyos cél érdekében való félrevezetése és felhasználása már az ókorban is részét képezte a hatalmat megtartani, vagy megszerezni akaró erők eszköztárának. Végrehajtói pedig a mindenkori titkosszolgálatok voltak. Ők ugyanis tudták, hogy a nehéz sorsban lévő és ebből kifolyólag elégedetlen egyént könnyű tűzbe hozni. Csupán hangadókra van szükség, akik a vélt vagy valós sérelmeket felnagyítva a kiszemelt áldozat(ok) ellen lázítanak.

Nincs ez másképp napjainkban sem, sőt, a technika fejlődése megkönnyítette az emberek befolyásolását, hiszen a televíziós csatornákon, valamint a világhálón pillanatok alatt el lehet juttatni egy bizonyos hírt a társadalom bármely rétegéhez. És kellő ismétlés esetén ennek tartalma még akkor is beégeti magát a köztudatba, ha nincs köze a valósághoz. A folyamatosan tényként emlegetett hazugság ugyanis idővel igazsággá szépül, amint azt az úzvölgyi magyar haditemető meggyalázása is ékesen bizonyítja. Így válhatott a magyar katonai sírkert képzeletbeli román hősök valósnak tartott nyughelyévé.

Ráadásul a ferdítés és történelemhamisítás tovább folytatódik, hiszen bizonyos közösségi oldalakon és a média egy részében futótűzként terjed, hogy egy román katona földi maradványaira találtak az úzvölgyi katonai temető közelében. Hiába hívta fel a figyelmet néhány, a témához többé-kevésbé értő, hogy a bizonyítékként megörökített csontok állati eredetűek, illetve a fényképeken látható felszerelés és fegyverzet jellege idegen hadseregre utal, a hazugság tovább gyűrűzik térben és időben.

Hatására jóhiszemű románok ezrei készülnek újra az Úzvölgyébe, hogy méltóképpen adózzanak az ott elhantolt román katonák emlékének, miközben a magyarok kegyeletsértésként élik ezt meg. Tovább növekszik tehát a magyar–román ellentét, közös ellenségeink legnagyobb örömére, akik ugrásra készen várják egy konfliktus kirobbanását, hogy rendcsinálás ürügyén beavatkozhassanak. Hiányzik ez valakinek?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2019. október 5., 1:00
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Tudom, hogy a fenti hozzászólás a román titkosszólgálatok által megrendelt provokáció, de ennek ellenére reagálok. Konkrét példát hozzál fel te nevedet sem vállaló szemét, amikor engem vádolsz! Mikor és mivel vezettem én félre valakit? Ugyanakkor várom a véreim véleményét, az engem illető vádakkal kapcsolatban.