Felhívás!

Tragédiától tragédiáig

Immár több barátom fekszik különböző kórházakban Covid19-től megfertőzve. Sajnos, a halottak számát is gyarapította néhányuk, eltávoztak úgy, hogy el sem búcsúzhattak szeretteiktől, lényegében magukra maradva hunyták le szemüket. Többségük több betegségben is szenvedett, ma már nehéz eldönteni, mi volt a főbajuk, bár, ha nem kapták volna el a covidot, nagyobb lett volna az esélyük a megmaradásra.

A napokban az ablakom előtt vonult el a tömeg, amely a Ludovic Orban-kormány újabb intézkedései ellen tiltakozott. Szerintük szét akarják verni a kisiparosi réteget, na meg a hazai szolgáltatásokat, az egyénileg gazdálkodó földműveseket, állattartókat. Egyszerű a képlet: minden, ami külföldi vállalkozóé, az működhet, például a szuperáruházak, szupermarketek, míg a piacokat félig-meddig lezárták, és amikor ez sem volt elég, több községet karanténba tettek. Innen sem ment ki áru a városok felé.

A tiltakozók többsége vendéglős, szállodás volt, akik az idén nyáron nem tudtak annyit összeszedni, hogy a télre elég legyen, sok közülük tönkrement. És sok falusi ember is felvonult, akik ott maradtak a nyakukon a mezőgazdasági termékkel, melynek nem kis része elrohadt. Így nincs semmijük, amivel újrakezdhetnék a jövő évet.

És ha már az „okos” intézkedéseknél tartunk, hadd említsük meg az iskolák bezárását. Ez nem csak azt jelenti, hogy a szülők közül, legalábbis az elemis­ták­nál, az egyiknek otthon kell maradnia, de több ezerre tehető azoknak az iskolásoknak a száma, akik nem tudnak online, vagyis digitálisan tanulni, mert nincs se számítógépük, se laptopjuk, se táblagépük, olykor villanyuk se. A kormány csak ígérgetett, de ezt nem teljesítette. Az igazság, hogy az emberek már hinni sem tudnak nekik, annyiszor átverték őket. Hazudnak szemérmetlenül.

Azzal védekeznek, hogy a szakbizottság rendelkezéseit teljesítették – bár ezeket sokszor nem kérték ki, hiszen Klaus Iohannis agyszüleményei és parancsai voltak. Ő december 6-án mindenáron parlamenti választást akar, „a halottak árán” is. Pedig nem tudták még a koronavírus megjelente után sem uralni a helyzetet, mint ahogy a Colectiv-tragédia után sem történt semmi az égési sérüléseket gyógyító kórházak háza táján. Olyannyira nem, hogy a betegek mentése közben megégett orvost itthon nem merték kezelni. Belgiumba kellett szállítaniuk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.