Tisztelt szerkesztőség!

Jó ötlet a fizetéses parkolás!

Abból a megfontolásból írom a hozzászólásom, hogy jó ötletnek tartom a fizetéses parkolás bevezetését Kézdivásárhelyen! De azt figyelmen kívül hagyták, hogy mi van azokkal az emberekkel, akik a központi zónában laknak? Diszkriminálódnak, mert éppen az xy utca nem ér el az ő házáig, ezért nem parkolhatnak oda bérmentesen. Nem veszik figyelembe azt sem, hogy az ősi kézdivásárhelyi lakosokba, akiknek amúgy sem könnyű a központban élni (városnapi felfordulások, összepisilt és odacsinált bejáratok, óriási hangszennyezés stb.) most még egyet rúgunk.

Igaz, nem tartom igazságosnak azt sem, hogy egy személynek van 4-5 autója „német rendszámmal”, semmi adót nem fizet ide, és elfoglalja a helyeket, de legalább lakásonként vagy családonként egy személyautóra egy ingyenes bérletet kibocsáthatnának az illetékesek. Vagy ha nem, akkor a lakónegyedekben, továbbá Oroszfaluban, Sárfalván és Nyujtódon is kellene parkolóórákat felszerelni, mert ugyebár a kapu eleje az mindenütt közterület. Ha már ez a törvény (vagy a törvényerejű tanácshatározat), akkor legyen mindenkinek az!

***

Szemetes bajok

A baj ott kezdődik, mikor egy nem létező szolgáltatásért (jelen esetben: a szemét el nem szállításáért) fizettetnek. Az sem mindegy, hogy mennyit. Visszamenőleg fizettetni valakivel úgy, hogy a követelt összegre nem történt szolgáltatás, a pofátlanság tetőfoka!

Feltevődött a kérdés: mit tettek eddig a szeméttel a barátosi panaszosok? Kérem, egy falusi háztartásban lényegesen kevesebb szemét gyűl fel, mint városon, ahol rengeteg szerves, lebomló hulladék a kukában végzi. Ha elnézem falun élő nagyszüleimet, alig gyűl szemét. Miért? Mert megszokták a „környezettudatos” életet, ami csak mostanában kapta ezt a nevet, régebb nem így hívták, de ösztönösen művelték.

(Honlapunk Véleményfaláról)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. november 21., 9:21
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Itt latszik meg,hogy kik azok akik az UDMR fizetett kommenteloi.A komment a fizeteses parkolorol egy udemerajos uszitas.Arra biztat,hogy egymas ellensegei es irigyei legyetek de ha eszetek van nem hallgattok rajuk. A megoldas az,hogy senki nem fog fizetni.Lassuk akkor mit tudnak csinalni!

 • User
  Dátum: 2017. november 21., 10:35
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Azzal, hogy valaki a főtéren lakik, járnak bizonyos előnyök, és bizonyos hátrányok. Az előnyöket nem nagyon kell ecsetelni, elég arra gondolni, mennyi bért kérnek el központi ingatlanért, és mennyit a periférián. A hátrányok közé tartozik, hogy ott több az autó, s emiatt fizetni kell a parkolásért. Ha minden főtéri lakos ingyenes parkolóhelyet kapna a Gábor Áron-szobor körül, ugyan hány szabad hely maradna? S az ő helyét akkor sem szabadna elfoglalni, ha éppen el van utazva!

 • User
  Dátum: 2017. november 21., 10:58
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Egy javaslattal szolgálok a tisztelt kézdivásárhelyi városvezetés felé. Miután a forgalomba beírt gépkocsik száma egyre csak növekszik, pár éven belül úgyse lehet majd szabad parkolóhelyet találni a főtéren, ha kell fizetni érte, ha nem. Új parkolási lehetőségre lesz szükség. El tudnék képzelni egy emeletes parkolóházat, például a mozi fölé fölé felhúzva, oszlopokra. Azért mondom a mozit, mert központi helyen van, több irányból oda futnak be az utak, és a város teületén van, tehát nem kell eurószázezreket elkölteni területvásárlásra. Kérem, fontolják meg! Ezzel hosszú időre meg lehetne oldani a város parkolási gondjait!

  • User
   Dátum: 2017. november 21., 12:02
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Az ötlet jó, és nem is új, csak épp a helyszínnel van a gond. Valami fölé tenni, vagy akár alá, legyen az a mozi, nem praktikus és nem olcsó. De valóban kell valami hasonlóban gondolkodni. Valaki egyszer csak tényleg mond egy könnyen megvalósítható ötletet. Csak épp figyeljenek oda rá, ami már keményebb dió. A szemellenzőt viselő vezetőinkről nehezen elképzelhető.

 • User
  Dátum: 2017. november 21., 13:27
  ÉRTÉKELÉS: -13

  Nem hiszem hogy bárkinek itt fizetett kommentelői lennének. Egy olyan politikai alakulat, amelyik képes aprópénzt gyűjteni a parkolásért, nem lesz hajlandó fizetni senkinek ilyesmiért. Valószínűbb, hogy vannak emberek, akiknek ez megfordul a fejében, tök ingyen.

 • User
  Dátum: 2017. november 21., 13:06
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A megoldas egyszerubb valtozata az lenne ha egy kicsit ontudatosabbak lennenk es kevesbe kenyelmesek , a kozpontig gyalog is el lehet jutni a varos barmelyik sarkabol.

 • User
  Dátum: 2017. november 22., 9:13
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Mit csinalna ket baniert sok ember…?! ” ..”kibszna az anyjat”. Na alljon meg a menet Szekely Hirmondo! Itt valami nagyon nem stimmel onokkel.Ilyenkor a cenzura nem mukodik.Csak akkor mikor az RMDSZ ellen tragarkodik valaki?! Mert azt lattuk ,hogy ebben az esetben jol mukodik.Es mit ir meg a kedves kommentelo,hogy nem tudta,hogy ebben a varosban ennyi zsido el?! Masnak ezt a szot le sem szabad irnia,mert a moderatoraik azonnal torlik a teljes kommentet.De ugy latszik forditva jol mukodik a dolog.Hat ha nem tudta a kedves kommentelo,hogy ennyi zsido van ebben a varosban,miert nem kerdezte meg azokat akiknek lobbizik a kommentjevel.Ok pontos adatokkal tudnanak szolgalni neki ebben a kerdesben.Folkepp arrol,hogy a sajat partjukban hany zsido van.

 • User
  Dátum: 2017. november 22., 11:04
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A te fejedben is van némi zavar. 1. Nem mondta senki, hogy meggazdagszik a tanács. A várható bevétel azért nem kicsi. Már csak abból is látható, hogy erre cég is létrejött, és Csíkból is képes volt idejönni érte. 2. Nem mindenki BMW-vel vagy Audival jár. Nem is feltétlenül az aprópénz kiadása a fájó, habár az sem elhanyagolható, hanem az, hogy ez nem megoldás. Pénzért is pont annyi autó marad, csak áttevődik a zsúfoltság máshová, ahol nincs annyira szem előtt. Pontosan úgy, mint mikor a lusta háziasszony szőnyeg alá sepri a szemetet. 3. Tény, hogy sűrűn be van építve a város, de attól még gondolkozni szabad, és kell is. Ha egy megoldás valakinek most furcsának látszik, nem biztos, hogy mindig az marad. Lásd Csatlós tanár úr egykori ötletét, mikor polgármesternek indult (tudom, kevesen emlékeznek, de ilyen is volt) amikor lakásgondok enyhítésére a tömbházak tetejére, tetőtérbe építhető lakások ötletével jött. Kézdin ugyan egyetlen helyen történt ez meg (Gábor Áron Líceum) de például Brassóban jó néhány éve működik, és jól. Ha valaki erre azt mondja, hogy ne jöjjek Brassói példával, igaza van, de akkor ugyanez érvényes a fizetéses parkolással való példálózásra is, amelyre előszeretettel hivatkoznak sokszor.

 • User
  Dátum: 2017. november 22., 18:23
  ÉRTÉKELÉS: -9

  Papa! Azert felmehet a pompam mikor vki a mozi tetejere kepzel parkolot…. A zsido itt nem az a zsido hanem a garasozo ezett nem censuraztak ki. Bar lennenek zsidok (igaziak) mert lehet kicsit fellendulne ez a porfeszek….. Az udemerezesbol engem lesz szives kibagyni s a tobbi partocskabol es, utalom a politikat. De a hulyeseg az bizony zavar. Latom kov. otlet is korvonalazodik a blokkok tetejen. Maradjunk csak a negyedik emeletnel meg oda se megy fel a viz nemhogy a tetore lakasokat epiteni. A megoldas igazabol annyi hogy a kenyelembol visssza kell venni es a labacskakat hasznalni. Valaki azt irja meg mar ide h hol lehet parkolot letesiteni. Normalis Helyen!!!! Nem jozsias park, mozi padlas vagy fold alat. Ez kezdin nem mokodne a regi epuletek vegett es a selymek miatt se. Olyan hely ahol elfer ot auto. Legalabb. Ha mar itttartunk en egy autot nem engednek be a foterre!!!! Bocsi az elozo szovegert de felmergelidtem.

 • User
  Dátum: 2017. november 22., 18:32
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Márpedig én is amondója vagyok, egyáltalán nem elvetendő ötlet, hogy a mozi fölé kerüljön emeletes parkoló. Ilyen parkolóházak szinte minden városban vannak Nyugaton, nem értem, miért lenne baj, ha Kézdi valmivel mondjuk Szentgyörgy előtt járna, ahol pár éve még földalatti parkolóházban gondolkodtak, aztán jegelték a tervet. Egy többszintes parkolóház jó megoldásnak tűnik, a mozi jó helyen is fekszik, a teteje lapos – mi hát a probléma? Attól még alatta lehet rockkarácsonyozni!

 • User
  Dátum: 2017. november 22., 18:13
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Itt van aki nem kezdii csak irogat. Miota lapos a mozi teteje????? Miota a fold lapos???? Es hogy jutnanak oda az autok???? Milyen latvanyt nyujtana egyaltalan???? Szentgyorgyon ugyanaz volt a baj mint kezdin van: talajviz . Olyan koltsegek vannak hogy egy pest szintu varos belerokkanna.Kulfoldon a parkolohazakat cegek epittik es uzemeltetik. Kezdin a talaj miatt nem epult 4 emeletnel magasab epulet.

 • User
  Dátum: 2017. november 22., 23:12
  ÉRTÉKELÉS: 20

  “Papa”. Isten orizzen attol,hogy meg eredeti zsidok is jojjenek ide mert akkor meg a levegoert is fizetni fogsz.Nem kell ide tobb zsidot importalni,megvannak itt a szekely nep zsidoi es nepnyuzoi ezek nelkul is.Ok itt vannak koztunk mar reg,csak eppen szekelynek es magyarnak alcazzak magukat.