Felhívás!

Tiltakozni kell!

Az Európai Bizottság (EB) többek között megtiltaná a karácsony szó, valamint a hagyományos keresztény nevek, így a Mária és József használatát is – kürtölte világgá a botrányos hírt az Il Giornale olasz napilap a hét elején. Állításukat az EB egyenlőségért felelős biztosa által kidolgozott dokumentum nyilvánosságra hozatalával támasztották alá. Az említett elvárások gyakorlatba ültetésének szükségességét a kereszténytől eltérő vallásúak érzékenységére való tekintettel magyarázta a munkáspárti politikus.

Az illetékesek állítása szerint a szóhasználatot más vonatkozásban is megszabó okmány előírásait csupán az EB és uniós testületek tagjai számára tennék kötelezővé a külső és belső kommunikációban. Ha ez valóban így van, a szándék akkor is felháborító, mert nem csak az érintettek jogait sérti, hanem a jézuskövetők érzelemvilágába is beletapos.

A helyzet azonban még ennél is súlyosabb, az intézkedés ugyanis egy sátáni módon megtervezett szellemi háború részét képezi. Egy hadjáratét, amely a keresztény fogalmak és kifejezések tudatunkból való kitörlését, végső soron az értékrendünk feladását tűzte a zászlajára. Hosszú távon pedig gyökértelen, a hagyományaitól megfosztott, gondolkodni képtelen, érzelmileg sivár és mindezek következtében könnyen irányítható homogén fogyasztói társadalom kialakítását. Egy olyan emberi masszáét, amely még a fajfenntartásra sem képes, mert nem vállalja a születésileg meghatározott nemi hovatartozását.

A több fronton indított támadáshoz a család intézményének lerombolása és a zsenge, de fogékony gyermeki tudat megfertőzése is hozzátartozik. Így nem véletlen, hogy egy norvég televíziós reklámban már a Mikulás is meleg! Éppen ezért szomorú és egyben tragikus, hogy az említett és hasonló szörnyűségek olvastán, hallatán vagy láttán a többség csak legyint, ahelyett, hogy határozottan tiltakozna ellene. Hiszen a közfelháborodás mindig eredményre vezet, amint a szóban forgó intézkedéscsomag visszavonása is bizonyítja. Hivatalos indoklás szerint ez ugyan a véglegesítése érdekében történt, a valóságban viszont a nagyfokú és széles körű felháborodás kényszerítette erre az Európai Bizottságot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.