Felhívás!

Találkoztak és szilvaízt főztek

Szeptember utolsó szombatján Szentkatolnán, a Rebeka-központban jártak a Kézdivásárhelyi Református Nőszövetség tagjai, ahol mondhatni minden a szilva körül forgott.

Az elmúlt hónapokban a nőszövetség asszonyainak nem volt lehetősége találkozni, ugyanis a járványügyi helyzet nem tette ezt lehetővé. A több mint harminc nőszövetségi tagnak talán azért is volt meghitt, örömteli a délelőtt, mert ott folytatták a beszélgetéseket, ahol korábban abbahagyták. Kettős ünnep volt a szombati: hagyományos, üstben készült szilvaízfőzésre és születésnapi köszöntőkre került sor.

A nap hétágra sütött, amikor reggel az asszonyok megérkeztek a Rebeka-központba. A szilvákat már előzőleg begyűjtötték és üstbe rakták. Az idősebbek szívták magukba a D-vitamint, de volt, aki kavargatott, a fiatalabbak pedig a konyhán szorgoskodtak.

Az elnökség részéről köszöntés, majd egy gyönyörű vers, végül pedig egy humoros, de tanulságos történet hangzott el. A sok kavargatás után elkészült a szilvaíz, és mindenki a felcímkézett és díszes lekötővel ellátott üvegben kóstolóban részesült. Közben az asszonyok által készített sütemények édesítették a napot. A délutáni programon a Kézdivásárhelyi Hálaadás Református Dalárda tagjai is jelen voltak, majd a gyönyörűen feldíszített teremben egy közös ebéddel zárták ezt a páratlan eseményt.

Isten után köszönet és hála illesse házigazdánkat, Kertész Matild nőszövetségi tagot, a Rebeka-központ tulajdonosát, a nőszövetség elnökségét és önkénteseit, akik a szervezés oroszlánrészét vállalták, mindenkit, aki szolgálatával egy kicsit is hozzájárult ehhez a naphoz.

Márton Ilona és Papp Gyöngyike

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.