A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Szolgáltatók kényelme

A villanyáram fizetésével kapcsolatban lenne hozzáfűznivalóm. Ahogy megoldotta az áramszolgáltató, az az elképzelhető legembertelenebb megoldás, ami létezhet. Egy egész éven át küldik a számlákat, mint „estimare” (vagyis hasból becsülnek), ami alig haladja meg a 30 lejt, de volt olyan is, hogy 7 lej vagy 150 lej, majd egy kerek év eltelte után rá­ijesztenek az emberre egy embertelen számlával – az én esetemben 596 lejjel.
Nem azt vitatom, hogy az év alatt nem fogyasztottam el a végelszámolásban lehozott összeget, de ha már olyan villanyórákat szereltek fel, amelyek leolvasásához nem kell bemenni a lakásba, akkor legalább 3 havonta miért nem veszik a fáradságot, hogy egy olyan számlát küldjenek, amelyiken azt írja, hogy „citire” (leolvasva)? Nem tudom, hogy a törvény mit ír elő ezzel kapcsolatban – annak idején évnegyedenként kellett kiegyenlíteni az összegeket.
Még csak annyit, hogy mit csinál egy minimálnyugdíjjal rendelkező, amikor megkapja az ilyen számlát – vagy az áramszolgáltatót az egyáltalán nem érdekli, csak a pénz?
Szőke-Kovács Botond
(e-mail)
(Javasoljuk, érdeklődje meg, van-e lehetőség a kliens által leolvasott értéket telefonon bediktálni – szerk.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. szeptember 13., 8:03
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Egyszeru: Nem kell megvarni hogy leolvassak, minden honapban le lehet jelenteni telefonon vagy interneten a valos fogyasztast es akkor nincs ev vegi meglepetes!

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 13., 9:30
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Van lehetosege mint ‘Autocitire”” havonta a szamlan feltuntett idopontban be telfonalni!
  Minden szamlan ra van irva a kovetkezo bedikatalsi idointervalum.

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 14., 6:25
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Nem kivitelezheto mindenki szamara az onleolvasas !! Kepzeljek el , hogy 70-80 eves , negyedik emeleten lakok , milyen orommel kapnak honuk ala a kisszeket amivel a foldszintre ereszkednenek a leolvasasra. Sok tombhazban a villanyorak a hatso bejaratnal vannak , nem mindenkinek szem magassagban.A villanyszolgaltato vallalatok igazan szolgaltatast nyujthatnanak azert a penzert , amit bezsebelnek!

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 14., 7:28
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Igaza van Botond,nem hallottam még valaki olyant, aki meglenne elégedve az áramszolgáltatóval !!! Mindenki csak panaszkodik !!! Áramszolgáltatót kell váltani pl. a digi is szolgáltat áramot ,olcsobban mint a renel !!!

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 14., 9:00
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Ha sorozatban kapsz kis összegű számlákat, akkor várható, hogy előbb-utóbb jön egy nagyobb összegű számla. Nem kell elkölteni a pénzt, szerintem nagyságrendileg mindenki tudja, hogy kb. mennyi a havi villanyfogyasztása, így lehet tudni, hogy mennyit tartalékoljon.